Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου οι ομάδες του νομού θα γνωρίζουν το πρόγραμμα των αγώνων

Στην Κύθνο η κλήρωση της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 13 Σεπ. 2018 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Η κλήρωση έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη και του προέδρου του ΑΠΣ Κύθνου Γιώργου Λαρεντζάκη, θα γίνει στο νησί της Κύθνου. Η ΕΠΣ έκανε δεκτή την πρόσκληση με αποτέλεσμα η Κύθνος μετά την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα έχει την ευκαιρία να δει και τη διαδικασία της κλήρωσης.

Τώρα, όσον αφορά την συγκρότηση των ομίλων ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο μιας και η ΕΠΣ Κυκλάδων δεν έχει στείλει στις ομάδες την συμπληρωματική προκήρυξη. Με όσα διαρρέουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι όμιλοι θα είναι τρεις και η Σύρος θα παραμείνει στον πρώτο, μαζί με την Μύκονο, την Τήνο και την Άνδρο. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον όμιλο αυτόν, καθώς θα είναι… φωτιά και θα γίνει μεγάλη… μάχη για το ποια σωματεία θα εξασφαλίσουν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Αν ισχύουν τα όσα βγαίνουν προς τα έξω, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα περάσουν απευθείας στην επόμενη φάση και οι δύο καλύτεροι τρίτοι θα συμπληρώσουν την οκτάδα των ομάδων. Οι ομάδες θα χωριστούν και πάλι σε δύο ομίλους των τεσσάρων και οι δύο πρώτοι σε αγώνα μπαράζ θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Μία άκρως ανταγωνιστική διαδικασία με πολλά παιχνίδια και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος το πρωτάθλημα να  τελειώσει από τον… Δεκέμβριο.

Αυτά όλα θα ισχύουν μόνο για φέτος, αφού τη σεζόν 2019-20 θα υπάρχουν δύο κατηγορίες Α και Β’. Μέσα σε όλα μην ξεχνάμε πως κάποιες ομάδες θα δώσουν τη δική τους… μάχη για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Όλα αυτά θα γίνουν και επισήμως γνωστά σε λίγες ημέρες αφού μέχρι την κλήρωση του πρωταθλήματος τα σωματεία θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο σε ποιο όμιλο θα βρεθούν, αλλά και πως θα διεξαχθεί η φετινή κούρσα.  

 

Σεμινάριο προπονητικής από τον Γιώργο Καχριμάνη

Ο Σύνδεσμός Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Κυκλάδων θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση Σεμιναρίου Προπονητών Ποδοσφαίρου το Σάββατο και την Κυριακή  15 και 16/09/2018 στη Σύρο, με εισηγητή τον κ. Καχριμάνη Γεώργιο (Καθηγητής ποδοσφαίρου της Deutsche Sporthochschule Köln, Τεχνικός σύμβουλος Εθνικών ομάδων, τ. Προπονητής-Γυμναστής εθνικών ομάδων ΕΠΟ).

Ο Σύνδεσμος προπονητών μέσω ανακοίνωσης έκανε γνωστό σε όλα τα μέλη του πως το σεμινάριο είναι ανοικτό για όλους και πως δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής.

 

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

ΘΕΜΑ 1ο

Προπονητικό πρόγραμμα ανάπτυξης ακαδημιών

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9/2018 (17:00-21:00) «Ξενοδοχείο Διογένης»  

Υποενότητες

 

* η προπονητική και οργανωτική φιλοσοφία της ακαδημίας ποδοσφαίρου

* η στελέχωση και διαχείριση των επιστημόνων των ακαδημιών

* κατευθυντήριες γραμμές και στόχοι του έργου των τμημάτων υποδομής

* οργανόγραμμα λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου

* σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος στο παιδικό ποδόσφαιρο

* Τι σημαίνει εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών

* η απόδοση στο ποδόσφαιρο

* βασικές αρχές προπόνησης παιδιών και νέων

* η πυραμίδα της εξέλιξης

* καθορισμός ηλικιακών ομάδων, φάσεις ανάπτυξης

* τι πρέπει να γνωρίζει ο προπονητής

* διδακτικές επισημάνσεις για τον προπονητή

* το ταλέντο

* δομή προπονητικής μονάδας

* βασικές αρχές στην εκπαίδευση των παιδιών και δόμηση ετήσιου κύκλου προπόνησης ηλικιών :7-8,9-10,11-12,13-14,15-16,17-18

* μέθοδοι διδασκαλίας στο πρόγραμμα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου

* ψυχοκινητικά γνωρίσματα παιδιών και εφήβων

 

ΘΕΜΑ 2ο

Κυριακή 16/9/2018 (11:00-13:00) «Ξενοδοχείο Διογένης»

* εργομετρική ανάλυση

* αξιολόγηση Φυσικής κατάστασης

* Διατροφή για τους αθλητές

 

ΘΕΜΑ 3Ο

Κυριακή 16/9/2018 (18:00-20:00)

Πρακτική στο γήπεδο COPA FOOTBALL CLUB