Η ομάδα της Σαντορίνης επικράτησε με 1-2 του Εθνικού στο γήπεδο της Καλλιθέας

Τεράστια νίκη μέσα στον Πειραιά σημείωσε η Θύελλα

  • Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2019 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 16 Οκτ. 2019 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μία πολύ σημαντική νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Θύελλα Καμαρίου καθώς κατάφερε να φύγει με το.. διπλό από το «Γρηγόρης Λαμπράκης» της Καλλιθέας, επικρατώντας με 1-2 του Εθνικού Πειραιά.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Χαντέ αρχικά προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο και στη συνέχεια άντεξε την πίεση των γηπεδούχων ακόμη κι όταν έμειναν με εννέα (9) παίκτες στην αναμέτρηση, μετά τις δύο αποβολές που είχε. Από την πλευρά του ο Εθνικός είχε μόνο ένα καλό… τέταρτο, όπου και μείωσε σε 1-2 στο ματς. Από εκεί και πέρα κινήθηκε στην… μετριότητα και η Θύελλα ουσιαστικά κράτησε σχετικά εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα.

Στο 29’ όπως αναφέρουμε ο Αργυρίου άνοιξε το σκορ στο ματς κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Σαντορίνης, έπειτα από την ασίστ του Σιμιτσή. Στο 36’ ο Γιάννης Καραλής βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με σουτ έκανε το 0-2. Αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την Θύελλα να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Στην επανάληψη  ο Τερεζόπουλος έκανε αλλαγές και θέση στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν  Σαραντόπουλος και Μουδούρογλου. Αλλαγές που βοήθησαν τους γηπεδούχους να ανεβάσουν την πίεσή τους ψηλά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 49’ ο Εθνικός να κερδίσει πέναλτι και να μειώσει σε 1-2 με τον Διάκου. Στο 54’ η Θύελλα έμεινε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μαλάι, όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

7' ο Ζέλο από τα αριστερά με σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, όμως δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του να σπρώξει τη μπάλα προς τα δίχτυα.

26’ ο Κατσέρης με ωραία ενέργεια βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας, ο Αρκούδας τον κράτησε από την φανέλα, όμως ο παίκτης συνέχισε την προσπάθειά του, με τον Ανδριόλα να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

29’ ο Αργυρίου με ωραίο σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, έπειτα την ασίστ του Σιμιτσή, νίκησε τον Βουτσινά και η Θύελλα άνοιξε το σκορ στον Πειραιά 0-10.

36’ Πριν οι πανηγυρισμοί κοπάσουν η ομάδα της Σαντορίνης σημείωσε ακόμη ένα τέρμα. Ο Ζέλος βρήκε τον Καραλή ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2 για την Θύελλα.

38’ ο Πολίτης με εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να φέρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Θύελλας, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Ζέλο και κατέληξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι, όμως ο «άρχοντας» αγώνα διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

40’ ο Γκέτσι δεν κατάφερε να φτάσει τη μπάλα στη σέντρα του Κατσέρη κι έτσι χάθηκε μία καλή ευκαιρία για τον Εθνικό.

48’ ο Γκέτσι βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα του Γεωργιάδη και ο διαιτητής έδειξε την παράβαση και την άσπρη βούλα. Ο Διάκου από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Ανδριόλα και μείωσε σε 1-2.

54’ ο Μαλάι μετά από μαρκάρισμα πάνω στον Νταούλια, δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφήνοντας την Θύελλα με παίκτη λιγότερο.

69’ άουτ πέρασε η μπάλα στο σουτ του Γκέτσι από πλεονεκτική θέση.

90’ ο Γεωργιάδης δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και η Θύελλα έμεινε με εννέα (9) παίκτες στο ματς. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Δημήτρης Τερεζόπουλος) Βουτσινάς, Νταούλιας, Δημακάκος, Ευαγγέλου, Μουσταφίδης, Σκεντεράι, Γκέτσι, Διάκος, Κατσέρης (46' Μουδούρογλου), Πολίτης (86' Κούρτι), Λαμπράκης (46' Σαραντόπουλος)

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ (Βαγγέλης Χαντές) Ανδριόλας, Ερρίκος, Γεωργιάδης, Παπαζαχαρίας, Αρκούδας (68' λ.τρ. Μαντούσης), Μαλάι, Ζέλο, Σιμιτσής, Αργυρίου (80' Ηλιόπουλος), Καραλής (58' Ντινιωτάκης), Φύτρος (46' Τουγουντζόγλου).

 

 

 

Επιστροφή στις νίκες για Πανθηραϊκό

 

Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα της Σαντορίνης μετά το εκτός έδρας ισόπαλο αποτέλεσμα με τους Αγίου Αναργύρους. Ο Πανθηραϊκός μετά από  ένα καλό παιχνίδι επικράτησε με 2-0 του Ερμή Κορυδαλλού και μαζί με την Καλλιθέα και την Θύελλα Καμαρίου μοιράζονται την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το συγκρότημα του κ. Σιλεβίστα ήταν καλύτερο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έλεγχε τον ρυθμό κι έφτασε δίκαια σε ένα ακόμη τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με στόχο στο ματς για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως το γρήγορο γκολ του Πανθηραϊκού (μόλις στο 5’) τους έκοψε τα… πόδια. Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν σχετικά καλό με τους γηπεδούχους να δείχνουν πως σιγά – σιγά βρίσκουν ρυθμό και τα πατήματά τους εντός αγωνιστικού χώρου και αποδίδουν το ποδόσφαιρο που θέλει ο Γιάννης Σιλεβίστας.   

 

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

5’ ο Μπιρμπίλης με προβολής μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φουάση άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πανθηραϊκού.

19’ ο Μπριμπρίλης με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Παληγεώργου έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Παπακώστα.

22’ σε κόρνερ έδιωξε ο Παπακώστας το σουτ του Κορέτα.

24’ ο Βύρης με ατομική ενέργεια από αριστερά βρέθηκε έξω από την περιοχή και με ωραία πάσα βρήκε τον Σκόρδα. Ο δεύτερος με σουτ ανάγκασε τον Ζώντο σε μία δύσκολη επέμβαση.

29’ ο Κορέτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του και υπέδειξε τον παίκτη σε θέση οφσάιντ.

66’ σε κόρνερ έδιωξε ο Παπακώστας το σουτ του Νομικού.

67’ ο Κορέτας με σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως δεν βρέθηκε κανείς να τη στείλει στα δίχτυα.

76’ άουτ πέρασε το σουτ με προϋποθέσεις του Αντώνη Φουάση.

81’ ο Ντούνιας μετά την ωραία πάσα του Περιάλη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τον Πανθηραϊκό.  

92' ο Νομικός με κεφαλιά έπειτα την εκτέλεση κόρνερ του Παληγεώργου ανάγκασε τον Παπακώστα να διώξει τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πανθηραϊκός (Γιάννης Σιλεβίστας) Ζωντός, Χούσα, Φουάσης, Μπιρμπίλι, Παληγεώργος, Λούκας, Κορέτα (90+1 Κορέτα), Λαμπρόπουλος, Μαναριώτης (64' Νομικός), Περιάλης (84' Σέιτι), Κορακιανίτης (58' Ντούνιας).

Ερμής Κορυδαλλού (Σταύρος Τζαναβάρας) Παπακώστας, Μικρούλης, Αντωνίου (64' Μέτχαντ), Θεοδωρόπουλος, Καλιακούδας, Καραγιάννης, Τζανιδάκης, Στακάι, Βύρης, Σενάι (81' Κιούκου), Σκόνδρας.

 

 

 

 

Δεύτερη ισοπαλία για την Άνω Μερά

Βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράστηκαν Άνω Μερά και Κερατσίνι μετά το ισόπαλο 0-0 μεταξύ των δύο ομάδων. Η ομάδα της Μυκόνου έπαιξε για την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, έφτασε κοντά να το πετύχει, όμως η τύχη της γύρισε την πλάτη, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κούμπουλα. Παράλληλα η Άνω Μερά φωνάζει… δίκαια για πέναλτι που δεν της καταλογίστηκε σε χέρι μέσα στην περιοχή.

Από την πλευρά της η ομάδα του Κερατσινίου θεωρεί το αποτέλεσμα θετικό, καθώς αγωνίζονταν εκτός έδρας και είχε και δοκάρι στο 10’.

Βέβαια η Άνω Μέρα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη, ώστε να πάρει μία μικρή βαθμολογική… ανάσα. Η Άνω Μερά δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη, καθώς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μετρά δύο ισοπαλίας.

 

Το φιλμ του αγώνα

5' σε κόρνερ έβγαλε ο Πάλιουρας στο σουτ του Μηλιώτη.

6’ ο Αγγελάκης προσπαθεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα όμως αυτή βρήκε σε σώματα και κατέληξε σε κόρνερ.

7’ ο Λεσάι με σουτ έπειτα τη σέντρα του Μεζίνι έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

9’ ο γκολκίπερ της Άνω Μεράς δεν αιφνιδιάστηκε στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Χατζησοφρωνίου.

10’ μεγάλη ευκαιρία για το Κερατσίνι .ο Στίγγας μετά από εκτέλεση κόρνερ στάθηκε άτυχως καθώς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι τους Παλιούρα.  

16’ ο Μεζίνι με σέντρα έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως ο Κούμπουλα απομάκρυνε.

25’ ο Κεμπέ με σέντρα από τα αριστερά έφερε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε από όλους χωρίς να βρεθεί κανείς να την σπρώξει στα δίχτυα.

25’ Ο Χαρίτος με σουτ από μακριά προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παλιούρα, όμως ο τερματοφύλακας της ομάδας της Μυκόνου απέκρουσε χωρίς πρόβλημα.

44' άουτ πέρασε το σουτ του Καρέλη.

58'  ο Λεσάι με σουτ θέλησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτή βρήκε σε σώμα αμυντικού κι έφυγε σε κόρνερ.

68’ άτυχη η Άνω Μερά στην κεφαλιά του Μεζίνι, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κουμπούλα.

77' τεράστια ευκαιρία για την Άνω Μερά  με τον Ζυγκερίδη ο οποίος βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου.

79’ ο Κουμπούλας με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αχείμαστου.

86’ η ομάδα της Μυκόνου φώναξε για πέναλτι σε χέρι του Μηλιώτη μέσα στην περιοχή, όμως ο Περράκης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ο διαιτητής κακώς δεν το καταλόγισε την παράβαση.  

ΑΣ Άνω Μερά (Νίκος Κωτσοβός) Παλιούρας, Καλαγκάνης, Καραϊνδρος (57' Ζυγκερίδης), Αχείμαστος, Μεζίνι, Κέμπε (70' Ζώτος), Λεσάι (57' Κυριάκος), Λένγκα, Παλαιοπάνος (87' Παπαδάκης), Σαλταμάρας, Σούλτσε.

ΑΠΟ Κερατσίνι (Θεόφιλος Καλύβας) Κούμπουλα, Σφυρογιαννάκης, Μηλιώτης, Αγγελάκης (21' λ.τρ. Τριμπόνιας), Βαττής, Χατζησοφρωνίου (74' Ροκάι), Στρίγγας (88' Ροκάκης), Χαρίτος, Μπόρι (67' Ζάχι), Σκεντεράι, Καρέλης.

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1ος όμιλος
Ηρακλής Ζυγού-Αετός Ορφανού 1-2
Κεραυνός Πέρνης-Δόξα Κάτω Καμήλας 2-4
Κιλκισιακός-Πανδραμαϊκός 0-3
Ένωση Αλεξανδρούπολης-Δόξα Θεολόγου 1-0
Άρης Αβάτου-Νέστος Χρυσούπολης 1-2
Πανσερραϊκός-Απόλλων Παραλιμνίου 1-1
Ρεπό: Ορφέας Ξάνθης

 

2ος όμιλος (5η αγωνιστική)
ΑΟ Σειρήνα-Νίκη Αγκαθιάς 1-5
Θερμαϊκός Θέρμης-ΠΑΣ Φλώρινα 3-0
Αστραπή Μεσοποταμίας-ΑΣ Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
Θύελλα Σαρακηνών-Αλμωπός Αριδαίας 0-4
Εδεσσαϊκός-Μακεδονικός 0-1
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων-ΠΟ Νέας Καλλικράτειας 0-1
Άρης Παλαιοχωρίου-Ποσειδώνας Μηχανιώνας 0-3 α.α.
Ρεπό: Αγροτικός Αστέρας

 

3ος όμιλος
Διγενής Νεοχωρίου-ΑΣ Μετέωρα 2-2
ΑΕ Καρίτσας-Ατρόμητος Παλαμά 2-2
ΑΠΟ Αταλάντη-Θησέας Αγριάς 1-2
Διαγόρας Στεφανοβικείου-Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-0
ΑΟ Ποταμιάς-Ηρακλής Λάρισας 1-2
Δίας Δίου-Πιερικός 0-1
ΑΟ Σελλάνων-ΓΣ Αλμυρού 1-0

 

4ος όμιλος
ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Τηλυκράτης 2-0
Απόλλων Ευπαλίου- Αχέρων Καναλακίου 1-1
Θιναλιακός-ΠΑΣ Πρέβεζα 2-0
ΑΟ Ανατολής-Αναγέννηση Άρτας 1-3
Μακεδονικός Φούφα-Αστέρας Ιτέας 2-2
ΑΕ Λευκίμμης-Ναυπακτιακός Αστέρας 1-1
ΑΕ Μεσολογγίου-Σούλι Παραμυθιάς 1-0

 

5ος όμιλος
Πανθηραϊκός-Ερμής Κορυδαλλού 2-0 
Άνω Μερά-Κερατσίνι 0-0
Κηφισιά-Άγιοι Ανάργυροι 2-1
Φωστήρας-Καλλιθέα 2-2
ΑΕ Μοσχάτου-Άγιος Ιερόθεος 3-1
Εθνικός-Θύελλα Καμαρίου 1-2
Ακράτητος-Ηλυσιακός 1-1

 

6ος όμιλος
Ρόδος-Αήττητος Σπάτων 2-0 (12/10)
Αιολικός-Αχαρναϊκός 0-0
Νέα Αρτάκη-Παλληνιακός 1-2
Παναρκαδικός-Κιθαιρών Καπαρελλίου 1-2
Κόρινθος ’06-ΑΕΚ Τρίπολης 2-0
ΑΟ Υπάτου-Θύελλα Ραφήνας 0-1
Ρεπό: Μαρκό

 

7ος όμιλος
Ολυμπιακός Ζαχάρως-ΠΣ Σπάρτη 0-2
Αστέρας Βλαχιώτη-Ναύπλιο 2017 1-0
Διαγόρας Βραχνεΐκων-Ερμιονίδα 3-1
ΠΑΟ Βάρδας-ΑΠΣ Ζάκυνθος 1-1
ΑΟ Τσιλιβή-Πανηλειακός 1-1
ΑΟ Διαβολιτσίου-Πανγυθεατικός 2-1
Παναργειακός-Θύελλα Πατρών 0-1

 

8ος όμιλος
Επισκοπή-Άγιος Νικόλαος 1-0
Πόρος-ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 1-3
Πανακρωτηριακός-Ρεθυμνιακός 3-2
Γιούχτας-Ατσαλένιος 2-2
Ρεπό: Ηρόδοτος

 

 

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας

 

Αρχή φόρμας

 

 

Ομάδα

Βαθμοί

Αγώνες

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Υπέρ

Κατά

1.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

10

4

3

1

0

9

2

2.

Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ

10

4

3

1

0

5

1

3.

Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ

10

4

3

1

0

6

3

4.

ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ

9

4

3

0

1

6

4

5.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ

8

4

2

2

0

5

3

6.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

7

4

2

1

1

5

3

7.

ΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

6

4

2

0

2

5

3

8.

Α.Π.Ο. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

5

4

1

2

1

2

2

9.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ

5

4

1

2

1

4

4

10.

Α.Σ. ΑΝΩ ΜΕΡΑ

2

4

0

2

2

1

3

11.

ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

2

4

0

2

2

3

6

12.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

1

4

0

1

3

1

5

13.

Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

1

4

0

1

3

1

6

14.

ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

0

4

0

0

4

0

8