Το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη επικράτησε με 3-0 του Α.Ο. Σερίφου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων

Νίκησε κι απέβαλε το άγχος ο Α.Ο. Μυκόνου

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων σημείωσε ο Α.Ο. Μυκόνου μετά το 3-0 επί του Α.Ο. Σερίφου. Το συγκρότημα του Θεόφιλου Παχατουρίδη μετά το 1-1 στην Πάρο κόντρα στην τοπική ομάδα, έβγαλε ένα μεγάλος… βάρος που είχε πριν την έναρξη του αγώνα. Η Μύκονος έφτασε μετά το τρίποντο στους 4 βαθμούς όσους έχει και ο Πανναξιακός που επικράτησε του Καρτεράδου.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο αγώνας είχε έναν καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η Μύκονος μπήκε στο ματς με μοναδικό στόχο τη νίκη καθώς δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών. Αρχικά το συγκρότημα του κ. Παχατουρίδη έπρεπε να αποβάλει το άγχος το οποίο βάραινε τους παίκτες του κι αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Όσο ο χρόνος περνούσε, τόσο οι γηπεδούχοι αποκτούσαν μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την πλευρά της η ομάδα της Σερίφου έδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι, πως είναι μία καλή ομάδα η οποία αν την υποτιμήσεις θα σου κάνει τη ζημιά. Στάθηκε πάρα πολύ καλά απέναντι στην Μύκονο και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει και κάποιο γκολ αν ο Βαλσαμάκης ευστοχούσε στο 46’ όταν βγήκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ της Μυκόνου.

Οι γηπεδούχοι τώρα, σημείωσαν σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα το 1-0, όταν ο Αλεξανρόπουλος στο 44’ άνοιξε το σκορ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το1-0 να τις χωρίζει. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία όταν ο Βαλσαμάκης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπουρντένη, όμως ο γκολκίπερ απέκρουσε με υπερένταση. Πριν συμπληρωθούν τα πρώτα πέντε λεπτά στην επανάληψη η ομάδα του Θεόφιλου Παχατουρίδη έκανε το 2-0 με τον Δημητρανόπουλο.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε από τον Καρατσά στο 90’, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν και για επιθετικό φάουλ.

Η Μύκονος πήρες μία δίκαιη νίκη, αφού σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κι εκτός από τους βαθμούς, ανέβηκε και ψυχολογικά.

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές ο Α.Ο. Μυκόνου θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος, μαζί με τον Α.Ο. Σύρου και τον Πανναξιακό. Το πρωτάθλημα βέβαια θα κριθεί τόσο από τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και με τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Α.Ο. Μυκόνου ήδη έχει αφήσει δύο βαθμούς στην Πάρο, μετά το 1-1 με την τοπική ομάδα, ενώ ισόπαλοι αναδείχθηκαν και ο Α.Ο. Σύρου με τον Πανναξιακό στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η Α’ κατηγορία έχει… δρόμο ακόμη καθώς ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα της.

 

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης

 

2΄ άουτ πέρασε του Βαλσαμάκη Κ. από πλεονεκτική θέση.

7’ τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ η Μυκονος με τον Αλεξανδρόπουλος. Ο παίκτης των γηπεδούχων στάθηκε… άτυχος καθώς είδε τη μπάλα σε σουτ που επιχείρησε να σταματά στο δοκάρι του Βαλσαμάκη.

16’ ο Μπαλλής με κεφαλιά ψαράκι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το τέρμα της Σερίφου.

40’ μία ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, καθώς μετά από φάση διαρκείας δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλό.

41’ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουρντένη η μπάλα στο σουτ του Παρίση από πλεονεκτική θέση.

44’ η Μύκονος σε ένα κομβικό σημείο για το παιχνίδι κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Αλεξανδρόπουλος μετά από παράλληλη πάσα κατάφερε να ωραίο πλασέ να στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Βαλσαμή και να ανοίξει το σκορ 1-0 για τους γηπεδούχους.

46’ κοντά στην ισοφάριση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για την Σέριφο. Ο Βαλσαμάκης Κ. έφυγε στην κόντρα και βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπουρντένη, όμως ο γκολκίπερ του Α.Ο. Μυκόνου με υπερένταση μπλόκαρε τη μπάλα.

48’ ο Δημητρανόπουλος έπειτα από σέντρα μέσα στην περιοχή, επιχείρησε γυριστό σουτ με την μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στο βάθος της εστίας του Βαλσαμάκη. Η Μύκονος έκανε το 2-0 πριν συμπληρωθούν τα 50 λεπτά αγώνα, αποκτώντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

56’ χωρίς πρόβλημα ο Βαλσαμάκης στο σουτ του Δημητρανόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

57’ ο Ρεβίνθης μετά από ατομική ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

67’ άουτ πέρασε η μπάλα στην κεφαλιά από τη μεγάλη περιοχή του Καλογερά.

79’ ο Ρεβίνθης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια των Δήμα – Μπουρντένη, η μπάλα πέρασε άουτ.

80’ ο Βαλσαμάκης με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Καλογερά.

83’ ο Καλογεράς με σουτ από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Βαλσαμάκη, ο οποίος εύκολα μπλόκαρε τη μπάλα.

90’ ο Καρατσάς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αμυντική αδράνεια των φιλοξενουμένων και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βαλσαμή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για τον Α.Ο. Μυκόνου. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ, πως η ομάδα της Σερίφου διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης και πως δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αρμακόλας, με βοηθούς τους Ρούσσος Γ. και Κουκά.

ΑΟ Μυκόνου (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης): Μπουρντένης, Δάρας, Δήμα, Μπαλλής, καρατσάς, Καρφαρίδας, Σουλιόπουλος (57' Καλογεράς), Αλεξανδρόπουλος, Αλμπάνης (81΄Μπαϊρακτάρης), Δημητρανόπουλος, Αμπντούλ (89΄Μιχίλι).

Αναπληρωματικοί: Κουντουράς, Ψίλιας, Παπαδόπουλος.

ΑΟ Σερίφου (Γιάννης Ράμπιας): Βαλσαμάκης, Μποφίλιος, Παγιολάρι, Εφέντι, Λιβάνιος, Μαγουλάς, Σκοπελίτης, Παπαδόπουλος, Καραγκούνης (66' Μαγουλάς), Ρεβίνθης (88΄Γαβριήλ), Βαλσαμάκης Κοσ. (71΄λ.τ.Παρίσης)

Αναπληρωματικοί: Λιβάνιος Μ., Καλαρέμας, Τσελάμι, Παρίσης Π.