Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα της Σαντορίνης μετά το 3-0 επί του Μοσχάτου

Νίκησε και ανέβηκε βαθμολογικά ο Πανθηραϊκός

Στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ανέβηκε ο Πανθηραϊκός έπειτα τη νίκη του με 3-0 επί του Μοσχάτου. Η ομάδα της Σαντορίνης συνέχεια τις πολύ καλές εμφανίσεις της και πλέον κοιτά το πρωτάθλημα με διαφορετικό μάτι.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκου ήταν καλύτερο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κι έφτασα δίκαια στην επικράτηση.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0 υπέρ του Πανθηραϊκού. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς καθώς ήθελαν να μπουν και πάλι στο… παιχνίδι. Ο Μανιαδάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 και στη συνέχεια ο Πανθηραϊκός έκανε το 2-0 με τον Κόντι. Στη φάση του γκολ υπήρχαν διαμαρτυρίες κι από τις δύο πλευρές αρχικά από τον Πανθηραϊκό γιατί δόθηκε επιθετικό φάουλ κι στη συνέχεια από το Μοσχάτο γιατί άλλαξε η απόφαση του διαιτητή.  Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ήταν το σκορ καθώς ο Κορέτας στο 78’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0, αλλά και το Μοσχάτο στο 89’ να μην μπορεί να μειώσει από τα… έντεκα βήματα με τον Κατίδη.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

1’ ο Ψυχογιός βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Ζωντό.

4’ ο Φουάσης με ωραίο σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Γιώρα όμως ο γκολκίπερ του Μοσχάτου ενστικτωδώς έδιωξε σε κόρνερ.

6’ ο Κόντι με προβολή μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Φουάσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιώρα από κοντά.

7’ άουτ πέρασε η προβολή του Νιζάμη μετά το γύρισμα του Ευθυμιάδη.

15’ ο Γιώρας με υπερένταση στο σουτ του Κόντι.

21’ ο Βαλαβανόπουλος με σουτ νίκησε τον Γιώρα και ο Πανθηραϊκός άνοιξε το σκορ 1-0.

26’ ο Ζωντός ωραία στο σουτ του Βινίσιους.

30’ άουτ πέρασε το σουτ που επιχείρησε έξω από την μεγάλη περιοχή ο Μανιδάκης.

33’ ο Φουάσης με σέντρα βρήκε ωραία τον Χούσα, όμως  μπάλα πέρασε παράλληλα από το τέρμα, με τον Πανθηραϊκό να χάνει μεγάλη ευκαιρία.

41’ με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε ο Γιώρας το φάουλ που εκτέλεσε απ’ ευθείας ο Φουάσης.

50’ χωρίς πρόβλημα ο Ζωντός στο σουτ του Νιζάμη μέσα από την μεγάλη περιοχή.

52’ μεγάλη ευκαιρία για το Μοσχάτο με τον Μανιδάκη.

53’ ο Κόντι μετά την αμυντική αδράνεια μέσα στην περιοχή του Μοσχάτου έκανε με σουτ το 2-0 για τους γηπεδούχους. Στη φάση του γκολ διαιτητής και επόπτης είχαν κάποιες συζητήσεις μέχρι να δείξει ο «άρχοντας του αγώνα» γκολ.  Αρχικά είχε δοθεί επιθετικό φάουλ, όμως μετά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και τις διαβουλεύσεις το γκολ μέτρησε κανονικά.

78’ ο Κορέτα με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για τον Πανθηραϊκός.

89’ ο Κατίδης έστειλε τη μπάλα άουτ μετά το πέναλτι που εκτέλεσε και οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ.  

Διαμαρτυρούνται οι φιλοξενούμενοι

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Μοσχάτου καυτηρίασε τη διαιτησία στο ματς με τον Πανθηραϊκός το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό γήπεδο Φηρών.

Η ανακοίνωση

Η Αθλητική Ένωση Μοσχάτου έχει αποδείξει ότι ασχολείται με τους διαιτητές μόνο για να τους συγχαρεί. Έχει αδικηθεί σε αρκετές περιπτώσεις φέτος όμως ήταν συνειδητή μας επιλογή να το προσπεράσουμε χωρίς ανακοινώσεις και κραυγές διαμαρτυρίας.
Για το καλό όλων και σεβόμενοι την ανθρώπινη φύση των διαιτητών που μπορεί να εκτιμήσουν λάθος, τα προσπεράσαμε και πήγαμε παρακάτω.
Αυτό όμως που έγινε σήμερα είναι εξωπραγματικό.
Η ομάδα έχει απόλυτη πρωτοβουλία και χάνει από ένα τυχερό γκολ. Πιέζει να ισοφαρίσει και ένα φάουλ κατά του τερματοφύλακα μας, που αρχικά σφυρίχθηκε σωστά από τον διαιτητή κύριο Μπακογιάννη, στην συνέχεια της φάσης και ενώ είχαν όλοι σταματήσει, από τους αμυντικούς, μπαίνει γκολ μετά το σφύριγμα (το οποίο φυσικά είναι ως μη γενόμενο).
Προς μεγάλη μας έκπληξη προστρέχει στον α' βοηθό του κύριο Τσολακίδη, με υπόδειξή του ανατρέπει την αρχική του απόφαση, του φάουλ και κατακυρώνει ένα ανύπαρκτο γκολ εις βάρος μας.
Εκεί τελείωσαν όλα για εμάς...
Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι πήγαμε αποδεκατισμένοι χωρίς Ντούμπερετ (τραυματία), Πασαλίδη (τιμωρημένο),
Πουλάκη (ωσεί παρών στον πάγκο λόγω τραυματισμού), Ζελέκου, Ψυχογιός, Γιώρας με 40 πυρετό, Μανιδάκης με ένεση , Σταύρου τραυματίας. Αυτά συμβαίνουν.
Παρά ταύτα όμως στο γήπεδο η ΑΕΜ ήταν κυρίαρχη μέχρι την στιγμή που διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα με τον τρόπο που περιγράψαμε.
Διαμαρτυρόμαστε για την σημερινή διαιτησία του κυρίου Μπακογιάννη που δυστυχώς είχε ολέθριο αποτέλεσμα για την ομάδα μας.
Λύπούμαστε πολύ. Σεβόμαστε τους πάντες αλλά απαιτούμε να μας σέβονται.
Μας λένε από παντού ότι δεν μας θέλουν πρωταγωνιστές... αλλά εμείς δεν πιστεύουμε χρησμούς... έχουμε εμπιστοσύνη στα όργανα και τους θεσμούς...
Η Διοίκηση της ΑΕΜ ευχαριστεί την Διοίκηση του Πανθηραικού για την άψογη φιλοξενία.

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης) Ζωντός, Τσόπελας, Φουάσης, Μπιρμπίλι, Παπασάβας (61' Αντωνιαδης), Ντούνιας (82' Κορακιανιτης), Παληγεώργος, Κόντι, Χούσα, Βαλαβανόπουλος (61' Κορέτα), Λούκας.

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (Βασίλης Σπάθας) Γιώρας, Φιαμέγκος, Μανιδάκης, Μπέρτζος, Κορνετλάτος, Βινισιους, Ψυχογιος, Κατιδης, Νιζάμης, Ευθυμιάδης, Κωτσοβός.