Ο Φοίνικας βρίσκεται ήδη στην Κρήτη όπου μαζί με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Ηρακλή θα διεκδικήσουν το κύπελλο Ελλάδος

Στην Ιεράπετρα το «Πειρατικό»

Το… ταξίδι στο όνειρο ξεκίνησε για τον Φοίνικα Σύρου, ο οποίος από την Τετάρτη το πρωί βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα. Το «Πειρατικό», μαζί με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Ηρακλή θα διεκδικήσουν το κύπελλο Ελλάδος, καθώς αυτές οι ομάδες είναι που έχουν φτάσει μέχρι το final four. Ο κάτοχος του Κυπέλλου ΠΑΟΚ όπως είναι φυσικό θα θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα, όμως έχει μία δύσκολη αποστολή κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακός. Μάλιστα το παιχνίδι αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως  Super Cup, αφού θα αγωνισθεί στον ημιτελικό ο Κυπελλούχος της σεζόν 2018-19, με τον πρωταθλητή Ελλάδος. Στο παιχνίδι αυτό όπως είναι και φυσικό έχει στραφεί όλη η προσοχή της φίλαθλης Ελλάδας, αφού είναι και οι ομάδες που σύμφωνα αποτελεσμάτων θα διεκδικήσουν και τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Στο άλλο ματς του ημιτελικό ο Φοίνικας θα βρει μπροστά του τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Το «Πειρατικό» εκτός του ότι θέλει τη νίκη για να βρεθεί στον τελικό, επίσης θέλει να πάρει το… αίμα του πίσω για την ήττα της τελευταίας αγωνιστική στην Ερμούπολη.

Τώρα όσον αφορά το ταξίδι του Φοίνικα, το «Πειρατικό» βρίσκεται ήδη στην Ιεράπετρα όπου βρήκε και την ευκαιρία να προπονηθεί, ώστε στο ματς με τον Ηρακλή να είναι έτοιμος. Τώρα όσον αφορά την έδρα του final four, η πόλη της Κρήτης φιλοξενεί για τρίτη φορά μεγάλη διοργάνωση βόλεϊ. Η πρώτη ήταν το 1998 με τον Β' προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων και 10 χρόνια αργότερα (2008) διεξήχθη το Final 4 Κυπέλλου Γυναικών.

 

Στην καλύτερα επτάδα της Α’ φάσης των play off ο Εβάντρο

 Ο Βραζιλιάνος ακραίος του Φοίνικα Σύρου συμπεριελήφθη στην καλύτερη επτάδα της Α’ φάσης των play off, καθώς ο Εβάντρο συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να προκριθεί με 2-0 νίκες επί του Παμβοχαϊκού. Το «Πειρατικό» από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στο νησί είδε πως βρήκε ένα αθλητή ο οποίος μπορεί με τη συμπαράσταση των συμπαικτών να τον οδηγήσει ψηλά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα όσοι το υποστήριξαν νιώθουν αυτή τη στιγμή δικαιωμένοι αφού ο Φοίνικας όχι μόνο έχει εξασφαλίσει για μία ακόμη χρονιά μία θέση μέσα στις καλύτερες ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και λίγες ώρες θα διεκδικήσει για μία ακόμη φορά την είσοδό του στον τελικό του κυπέλλου.

Τώρα όσον αφορά τη διάκριση του Εβάντρο είναι μία στις πολλές φετινές, αφού ο παίκτης με το… καλημέρα έδειξε πως θα είναι το… βαρόμετρο της ομάδες κι από τη δική του απόδοση θα κρίνονται και τα αποτελέσματα του Φοίνικα.