Έτοιμα προς χρήση, το έργο του νέου κεντρικού δικτύου ύδρευσης της Ιουλίδας και το νέο κτίριο, που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Κέας

Δύο μεγάλα έργα παραδόθηκαν στην Κέα

  • Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:13
  • /   Eνημέρωση: 30 Δεκ. 2016 - 7:00

Δύο σημαντικά έργα παραδόθηκαν αυτές τις ημέρες στο Δήμο Κέας, με το πρώτο να αφορά στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Ιουλίδας και το δεύτερο στο νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Κέας.

Έπειτα από τις σχετικές ενέργειες του Δήμου Κέας, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παραδόθηκαν στην τοπική κοινωνία δύο μεγάλα έργα, με το πρώτο να έχει λάβει τη χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και το δεύτερο, μετά από σύμβαση του Δήμου Κέας με την Περιφέρεια, αντίστοιχα.

Δύσκολο, αλλά εφικτό έργο

Ολοκληρώθηκε το νέο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Ιουλίδας Κέας, ένα έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποτελεί ένα εκ των λιγοστών στο Νότιο Αιγαίο, που η χρηματοδότησή του συνεχίστηκε και στη νέα περίοδο.

Κατόπιν της ηλεκτροδότησής του, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ρυθμίσεις και δοκιμές, ενώ ταυτόχρονα, τοποθετούνται και νέες παροχές σε όλη την Ιουλίδα, με ευθύνη και χρηματοδότηση του Δήμου Κέας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση του Δήμου, πρόκειται για δύσκολο έργο, λόγω της ρυμοτομίας και της ιδιαιτερότητας του οικισμού, ωστόσο βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά την ολοκλήρωση και ηλεκτροδότηση του κεντρικού δικτύου, προϋπόθεση για την ολοκλήρωση και αυτής της εργασίας.

Γνωστοποιείται επίσης, ότι τα νέα υδρόμετρα έχουν σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής ενδείξεων από απόσταση, με αισθητήρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην φωτογραφία εμφανίζονται «ο εργολάβος Δημήτρης Ζουλός που κατασκεύασε το έργο με πολύ φιλότιμο, ο μηχανολόγος που ρυθμίζει το δίκτυο και ο Δήμαρχος Κέας, στον κεντρικό σταθμό αντλιοστασίου, στους Αγίους Αποστόλους, στο Μυλοπόταμο».

Έτοιμο για μετακόμιση το Δημοτικό Σχολείο

Παράλληλα, ακόμη ένα έργο μεγάλης σημασίας, καθώς πρόκειται για την εξυπηρέτηση των παιδιών του νησιού, παραδόθηκε σε εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Κέας, από τον εργολάβο, ο οποίος είχε αναλάβει την κατασκευή.

Ο λόγος για το νέο Δημοτικό Σχολείο Κέας, το οποίο αφού πέρασε επιτυχώς την φάση του ελέγχου των λειτουργιών και της ολοκλήρωσης και των τελευταίων εργασιών, έφτασε στην ολοκλήρωσή του.

Όπως σημειώνεται από πλευράς του Δήμου Κέας, απομένει ένας ελάχιστος όγκος διαδικαστικών ενεργειών, όπως η μεταφορά των νέων επίπλων από τις αποθήκες του Δήμου, των ειδών γυμναστικής, του ηλεκτρονικού εξοπλισμού κλπ, με το πέρας των οποίων, όλα θα είναι έτοιμα, ώστε να γίνει τελικώς η μετακόμιση του Δημοτικού Ιουλίδας, από την περιοχή του Κάστρου, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια θα ορισθεί μετά από συναπόφαση του διδακτικού προσωπικού και του Διευθυντή του Σχολείου, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και της Σχολικής Επιτροπής ο καλύτερος χρόνος για την έναρξη λειτουργίας του.

«Αυτό είναι πλέον "δικό μας" θέμα και μπορεί να γίνει σύντομα, αφού παραλάβαμε το κτίριο», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Κέας.

Στη φωτογραφία, όπως αναλυτικά αναφέρεται, εμφανίζεται η ομάδα παραλαβής και παράδοσης, πλην του κ. Αλέξη Αγγελόπουλου, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος ελέγχου των τηλεφωνικών γραμμών, των γραμμών για τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του ήχου.

Ετικέτες: