Το 3o Dellagrazia Run στηρίζει μία σημαντική δράση ευαισθητοποίησης του κοινού

Η Σύρος τρέχει για τον Αυτισμό

  • Δευτέρα, 12 Αυγούστου, 2019 - 06:15

Η ενημέρωση, η αποδοχή και η στήριξη των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους αποτελούν βασικούς σκοπούς του 3ου Dellagrazia Run, που εκτός από τη σημασία της σωματικής άσκησης έρχεται για να μεταδώσει και ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα.

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019, όλη η Σύρος δίνει ραντεβού στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία και τρέχει για τον Αυτισμό, αλλά και για τη δημιουργία μιας γωνιάς με παιχνίδια παιδικής χαράς για ΑμεΑ.

Στον φετινό αγώνα, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Σύρου θα συμμετέχει και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων για να τρέξει αλλά και να ενημερώσει το κοινό. Ενεργή θα είναι επίσης η παρουσία της εθελοντικής δράσης «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας» για την εγγραφή νέων δοτών μυελού των οστών, ενώ φορείς που σχετίζονται με παιδιά θα πραγματοποιήσουν δράσεις (κατασκευές – παιχνίδια) για παιδιά στην Έπαυλη Τσιροπινά με θέμα τον αυτισμό και τη διαφορετικότητα.

Μεταξύ των προγραμματισμένων διαδρομών, περιλαμβάνεται και ένας αγώνας superhero 500 μέτρων για όλα τα άτομα με ιδιαιτερότητες.

Για να γνωρίσεις ένα μέρος πρέπει οπωσδήποτε να το περπατήσεις….. οι συμμετέχοντες στο Dellagrazia Run θα το τρέξουν, περνώντας από τα χωριά που τραγούδησε στη Φραγκοσυριανή ο μεγάλος Έλληνας μουσικός του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκος Βαμβακάρης, απολαμβάνοντας ιδιαίτερες εναλλαγές του τοπίου στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων.

Συγκέντρωση εσόδων για τη δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ

Η οργανωτική επιτροπή του Dellagrazia Run ενημερώνει πως το φετινό 3ο δρομικό γεγονός στηρίζει μια δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Αυτισμό.

Καταβάλλοντας 3€ προαιρετικά, οι συμμετέχοντες τρέχουν, φορώντας το μπλουζάκι "Τρέχω για τον Αυτισμό" και προσφέρουν στη δημιουργία ενός χώρου ψυχαγωγίας για παιδιά.

Τα έσοδα από τη διάθεση της μπλούζας θα διατεθούν για την αγορά ειδικού εξοπλισμού για μία νέα παιδική χαρά για ΑμεΑ. Μπλουζάκια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες πωλούνται στον βρεφονηπιακό σταθμό «Αερόστατο», ενώ θα διατίθενται και τη μέρα του αγώνα. (Χριστίνα Πρίντεζη: 6936232674).