Μονοδρόμηση κεντρικών οδών στην Ερμούπολη σήμερα Κυριακή

  • Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2019 - 13:05

Με αφορμή την κατακόρυφη αύξηση των αναχωρήσεων επιβατών και οχημάτων από το λιμένα Σύρου προς τον Πειραιά, που θα έχει ως συνέπεια την ιδιαίτερη επιβάρυνση των εγκαταστάσεων του επιβατικού λιμένα Σύρου και κατ´ επέκταση των παρακείμενων οδικών αρτηριών, μεσημβρινές ώρες χτες πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Σύρου έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Λιμενάρχης και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύρου, ο εκτελών χρέη Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Σύρου-Ερμούπολης και οι Ναυτικοί Πράκτορες κ. Βασιλικός Νικόλαος και Γαβιώτης Κων/νος.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η αρτιότερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση των Μέτρων Τάξης και αστυνόμευσης, για την κατά το δυνατόν υψηλότερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των επισκεπτών - ταξιδιωτών, αλλά και των μονίμων κατοίκων της Σύρου.

Ειδικότερα για τις 18/08/2019 ημέρα Κυριακή αποφασίσθηκε η εκ περιτροπής μονοδρόμηση των οδών Ακτή Στρατάρχου Παπάγου και Εθνικής Αντιστάσεως, οι οποίες θα εξυπηρετούν κατά τις μεσημβρινές ώρες άφιξης των πλοίων μόνο την είσοδο στο κέντρο της πόλης, με έξοδο από αυτή δια της παραλιακής οδού, οδού Κέας (Αθυμαρίτη) και Σταματίου Πρωίου, όπως επιτυχημένα είχε αποφασισθεί και κατά την περίοδο του Πάσχα. Παράλληλα η Λιμενική Αρχή Σύρου αποφάσισε την ταξιθέτηση-παραμονή, μέρους των αναμενομένων στο λιμάνι οχημάτων, επί της οδού Ακτή Καταδρομικού Έλλη (Σχολή Εμποροπλοιάρχων) στοχεύοντας στην αποσυμφόρηση των Λιμενικών Εγκαταστάσεων επιβατικού λιμένα, καθώς η ταυτόχρονη άφιξη τριών πλοίων θα επιφέρει μεγάλο όγκο οχημάτων που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συνυπάρξουν ταυτόχρονα εντός λιμένα και να διασφαλισθεί η λειτουργικότητά του.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα αυτά αποτελούν ρηξικέλευθη επιλογή και θα υλοποιηθούν με την παρουσία του συνόλου του διατιθέμενου προσωπικού του Λιμεναρχείου Σύρου και του Α.Τ.Σύρου. Καθοριστική επίσης θα είναι και η συμβολή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου με διάθεση εκ μέρους του ανδρών της ιδιωτικής υπηρεσίας φύλαξης του λιμένα.