Κόντρα στον "Ηφαιστίωνα" ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο

  • Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2020 - 13:20

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι οποίες πλήττουν και το νησί της Σύρου, ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων, που συμβολίζουν τη φανέρωση της Τριαδικότητας και της δόξας του Θεού, πραγματοποιήθηκε με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια, ζεσταίνοντας τις καρδιές όλων όσοι παρακολούθησαν την Ιερή Τελετή, με τη διπλή θρησκευτική και εθιμική-τοπική σημασία,

Αμέσως μετά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’, ακολούθησε ο Αγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα του λιμανιού, στην πλατεία Κανάρη.

Σημειώνεται ότι λόγω της έντονης κακοκαιρίας, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανευτική πομπή στην παραλία της Ερμούπολης.

Γενναίοι κολυμβητές, οι οποίοι αψήφησαν το κρύο, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του. Τον Σταυρό, σύμβολο της αγάπης, της ειρήνης και της ελπίδας, ανέσυρε ο Γεώργιος Ξαγοράρης.

Αμέσως μετά, ο Τίμιος Σταυρός κατέληξε, κατά το έθος, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου έλαβε χώρα μικρή δεξίωση παρουσία των αρχών του τόπου.

Ετικέτες: