Συγκίνηση και υπόσχεση για περισσότερες δράσεις με στόχο τη διατήρηση της μνήμης στην κοπή πίτας του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου

Το μεγαλύτερο κομμάτι στις «αλησμόνητες πατρίδες»

  • Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, 2020 - 06:25

Την ευγνωμοσύνη του προς τον επί σειρά ετών πρόεδρό του και νυν Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα, εξέφρασε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην κατάμεστη αίθουσα «Γιάννη Ρίτσου» του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.

Η εκδήλωση την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και πλήθος μελών και φίλων, ξεκίνησε με τα παραδοσιακά κάλαντα της Σμύρνης που έψαλαν μέλη της χορωδίας του Συλλόγου, συνοδεία ορχήστρας με μαέστρο τον Αποστόλη Μάρη.

Στα γεμάτα δοξασίες και συμβολισμούς εορταστικά έθιμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό της η νέα πρόεδρος του Συλλόγου, Ειρήνη Χαρδαλή.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του παρελθόντος έτους παρουσιάστηκαν από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστο Τσαούσογλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό έργο που επιτέλεσε ο νυν Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχώρισαν ήταν η δημιουργία μνημείου Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου, καθώς και η ίδρυση και λειτουργία της Στέγης Μικρασιατικής Μνήμης.

Από την πλευρά του, ο κ. Λειβαδάρας τόνισε η δεκάχρονη επιτυχημένη πορεία του Συλλόγου οφείλεται στο συνεργατικό πνεύμα που διαπνέει τα μέλη του, ενώ έδωσε το λόγο του ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να παρέχει τη βοήθειά του σε αυτόν, όποτε χρειαστεί. Καταλήγοντας, ευχήθηκε το νέο έτος να είναι μια χρονιά ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ειρήνης. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Χαρδαλή, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, προσέφερε στον κ. Λειβαδάρα ως αναμνηστικό δώρο μία ατζέντα, ευχαριστώντας τον για μία ακόμη φορά για όλα όσα έχει προσφέρει.