«ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ»

Πρέβεζα: Τί έγινε με τη δωρεάν διέλευση;

  • Παρασκευή, 15 Μαΐου, 2020 - 06:27

Στις 23 Ιανουαρίου είχε συναντηθεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Άκτιο» με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο για το θέμα των διοδίων.

Τα μέλη της Επιτροπής θύμισαν στον Δήμαρχο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα των διοδίων και εξήγησαν πως εργαζόμενοι επιχειρήσεων των 350 και 500 ευρώ, εργαζόμενοι του αεροδρομίου, αγρότες, έμποροι αλλά και εκπαιδευτικοί που πηγαινοέρχονται για τη δουλειά τους στον γειτονικό Νομό, πληρώνουν καθημερινά δύο και τρεις φορές διόδια, κάτι που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά τους. Τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν τότε από τον Δήμαρχο να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες, εφαρμόζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου η διέλευση να είναι δωρεάν.

Ο κ. Γεωργάκος τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων σημειώνοντας πως θα επιδιώξει άμεσα ραντεβού με τον Υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή για να του θέσει το συγκεκριμένο θέμα, ενώ παράλληλα θα ζητήσει συνάντηση και με εκπροσώπους της Διοίκησης της Εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ» για το ίδιο ζήτημα, εργαλειοποιώντας και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συζήτηση είχε τονιστεί πως η δωρεάν διέλευση από διόδια για εργαζόμενους, εφαρμόζεται ήδη σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στο Μέτσοβο και τις Σέρρες.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, ο οποίος είχε εμφανιστεί θετικός στο συγκεκριμένο αίτημα.

Τέσσερις μήνες μετά, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στην «φαρέτρα» και δεσμεύσεις του Υπουργού, παρά την πανδημία του Κορωνοϊού -που θα ‘πρεπε να υπάρξει τουλάχιστον έκπτωση της τιμής των διοδίων για τους επαγγελματίες, αν όχι δωρεάν διέλευση- δεν έγινε το παραμικρό.

Άρης Τσελίκος