Αναπάντητα θέματα στον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό και συνεχείς φθορές σε φωτιστικά σώματα της χερσαίας ζώνης

Υποτονικός φωτισμός χωρίς ουσιαστική λύση

  • Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2019 - 06:14

Χωρίς ουσιαστική απάντηση παραμένουν τα θέματα υποτονικού φωτισμού της χερσαίας ζώνης στην Ερμούπολη και σε περιοχές κεντρικά της παραλιακής ζώνης και των χώρων στάθμευσης, αφού πέραν των δυνατοτήτων του δικτύου, καθημερινά παρατηρούνται ζημιές σε μικρά φωτιστικά και μεγάλους στύλους.

Το θέμα έρχεται συνεχώς στο προσκήνιο, αφού η παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, όπως παρομοίως κι άλλες οδοί, παραμένουν σχεδόν κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Συγκεκριμένα, μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζει το παραλιακό τμήμα στο Νησάκι, όπως και ο κεντρικός παραλιακός δρόμος, από το ύψος της Πυροσβεστικής έως και την πλατεία Κανάρη. Εκτός από την ανεπάρκεια του δικτύου φωτισμού, πρέπει να καυτηριαστεί και η πρόκληση καταστροφών – σε συνεχή βάση δυστυχώς – στα μικρά φωτιστικά, για τα οποία οφείλει να μεριμνά αρμοδίως η πλευρά του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Εκτός των προαναφερθέντων όμως, πρέπει να τονισθεί πως αρκετά παράπονα εκφράζονται από επιχειρηματίες σχετικά με τη μη άμεση αντικατάσταση καμμένων λαμπτήρων σε στύλους ευθύνης του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, με αποτέλεσμα η κατάσταση τις βραδινές ώρες στην πόλη να είναι ιδιαιτέρως απογοητευτική.