Λιτή εκδήλωση στο πλοίο το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή την πρώτη είσοδο στο λιμάνι της Ερμούπολης μετά την υποδοχή του 2019

Το “ΑΡΤΕΜΙΣ” έκανε και φέτος ποδαρικό στη Σύρο

Τον καπετάνιο Στέλιο Περιστεράκη και το πλήρωμα του πλοίου ΑΡΤΕΜΙΣ καλωσόρισαν και τίμησαν οι Λιμενικές Αρχές και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της Σύρου, το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο μία λιτής γιορτής, καθώς αποτέλεσε το πρώτο πλοίο του 2019 για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το πλοίο που καλύπτει τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και εξυπηρετεί τους νησιώτες τα τελευταία χρόνια έκανε “ποδαρικό” στο ιστορικό λιμάνι της Ερμούπολης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα την 1η Ιανουαρίου και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, παραμένοντας με ασφάλεια στις υποδομές του νησιού.

Στην προχθεσινή εκδήλωση μέσα στο ΑΡΤΕΜΙΣ έδωσαν το “παρών” - μεταξύ άλλων – ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης, ο διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, Ιάκωβος Γκύζης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς καθώς και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες, Γιάννης Βρούτσης.

Το σύνολο των προσώπων που απηύθυναν ευχές, εξήραν το έργο του πλοιάρχου και του πληρώματος, ενώ με τη σειρά του ο Στέλιος Περιστεράκης ευχαρίστησε για τα θερμά λόγια, δεσμευόμενος για ποιοτική παρουσία του ΑΡΤΕΜΙΣ στα νησιά των Κυκλάδων για ακόμη μία χρονιά.

Τα εύσημα από Λιμενάρχη Σύρου και Διοικητή 6ης ΠΕΔΙΛΣ

Πρώτος ο κ. Γκύζης ευχήθηκε προς τον κ. Περιστεράκη και το πλήρωμα, αναγνωρίζοντας το έργο που προσφέρει στους νησιώτες η παρουσία του ΑΡΤΕΜΙΣ στις Κυκλάδες. “Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι στον καπετάνιο και το πλήρωμα του πρώτου πλοίου που μπήκε στη Σύρο το 2019. Εύχομαι καλά ταξίδια, καλές θάλασσες και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να σας υποδεχθούμε ξανά” σημείωσε αρχικά ο Ιάκωβος Γκύζης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως, “Όλοι έχουμε εξυπηρετηθεί από το συγκεκριμένο πλοίο σε αντίξοες συνθήκες και σε δύσκολα λιμάνια, χειμώνα – καλοκαίρι στις Κυκλάδες”.

Με τη σειρά του, ο Λιμενάρχης Σύρου εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφορικά με την παρουσία του ΑΡΤΕΜΙΣ στις Κυκλάδες με καπετάνιο το κ. Περιστεράκη.

“Για μία ακόμη χρονιά, είμαστε και φέτος στο πλοίο ΑΡΤΕΜΙΣ προκειμένου να απονείμουμε τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο του πλοίου, τον καπετάνιο, Στέλιο Περιστεράκη. Τον φίλο πλέον που μετά από τόσα χρόνια στη γραμμή των Κυκλάδων, που εξυπηρετεί τα νησιά μας, δεν τον βλέπουμε ως πλοίαρχο ενός πλοίου, αλλά ως ένα φιλικό πρόσωπο, ο οποίος με τη συνεργασία που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, έχει διευκολύνει το έργο όχι μόνον των υπολοίπων συναδέλφων, αλλά και το έργο των Λιμενικών Αρχών γιατί ποτέ δεν έχει προβάλει αντίρρηση να πράξει αυτά τα οποία επιβάλλονται να πράττει για την ασφαλή και καλή λειτουργία των λιμένων” δήλωσε ο κ. Βαμβακούσης, προσθέτοντας παρακάτω πως, “Και φέτος είστε το πρώτο πλοίο που ήρθατε στο λιμάνι της Σύρου. Είναι μεγάλη μας η χαρά και θα τονίσω ότι η πρώτη είσοδος στο λιμάνι της Ερμούπολης έγινε με αντίξοες καιρικές συνθήκες”. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ίδιος δε, απευθυνόμενος στον καπετάνιο, “Οι προσπάθειες που κατέβαλλες ήταν πραγματικά συγκινητικές και δεν έδεσες στη συνήθη θέση. Χρειάστηκε να κάνεις μεθόρμιση και να πας σε άλλα σημεία του λιμανιού προκειμένου να διασφαλίσεις και την ασφάλεια του πληρώματος και την ασφάλεια των επιβατών, αλλά και των λιμενικών εγκαταστάσεων”.

Ο κ. Βαμβακούσης συμπλήρωσε μάλιστα πως, “Το λιμάνι της Σύρου, το πρώτο φυσικό λιμάνι των Κυκλάδων και ιστορικό λιμάνι, υποδέχθηκε το πλοίο ΑΡΤΕΜΙΣ, το οποίο εκτελεί δρομολόγια πιστά σε πλαίσιο υπευθυνότητας και συνέπειας, σε λιμάνια τα οποία δε φημίζονται για τη φιλοξενία τους. Θα τολμήσω να πω ότι στις Κυκλάδες το μόνο φιλόξενο λιμάνι είναι το λιμάνι της Σύρου” επανέλαβε, λέγοντας τέλος, πως “Εδώ το λιμάνι μας παρέχει όλη την ασφάλεια καθώς οι εγκαταστάσεις είναι επαρκείς. Για άλλη μία φορά καλή χρονιά, υγεία σε όλους”.

Και τα δύο πρόσωπα προσέφεραν ως δώρο τον θυρεό του Λιμενικού Σώματος και της 6ης ΠΕΔΙΛΣ στον κ. Περιστεράκη.

Ένας σημαντικός σύμβουλος”

Από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, ο πρόεδρος του, Δημήτρης Κοσμάς έκανε λιτή μνεία στο θέμα των λιμενικών υποδομών, ενώ κυρίως ευχαρίστησε τον καπετάνιο του ΑΡΤΕΜΙΣ για την καλή συνεργασία στην τρέχουσα θητεία.

“Χρόνια πολλά σε έναν καλό φίλο που απέκτησα στην πορεία της πολιτικής μου πορείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως ο καπετάνιος του ΑΡΤΕΜΙΣ, Στέλιος Περιστεράκης” ανέφερε αρχικά ο κ. Κοσμάς, ενώ πρόσθεσε πως, “Όχι μόνο στάθηκε δίπλα μας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Είναι ένας σημαντικός σύμβουλος και με την εμπειρία του μας έδωσε λύσεις για κάποια έργα που συνεχώς προσπαθούμε να κάνουμε για την καλύτερη λειτουργία του λιμένα και την προσόρμηση των πλοίων”.

Προτού κλείσει τον σύντομο χαιρετισμό του, προσέφερε τον θυρεό του Λιμενικού Ταμείου Σύρου στον πλοίαρχο, ευχαριστώντας τον εγκάρδια για τη συνεργασία. “Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να σου απονείμω τον θυρεό του Λιμενικού Ταμείου Σύρου. Είμαι ευτυχής που είστε εσείς ο πρώτος που παραλαμβάνετε το δώρο. Μακάρι να έχουμε κι άλλους τέτοιους πλοιάρχους. Εμείς οι Κυκλαδίτες είμαστε περήφανοι που σε έχουμε κοντά μας” σχολίασε ο Δημήτρης Κοσμάς.

Τέλος, με θετικά λόγια μίλησε και ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης ο οποίος βρέθηκε στη Σύρο και μετέβη στο πλοίο. “Αποδίδουν όλοι τιμή προς τον καπετάνιο και το πλήρωμα αυτού του πλοίου με αυτήν την μεγάλη του προσφορά” ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως, “Εδώ στα νησιά τα πλοία αποτελούν ζωντανές γέφυρες γιατί συνδέουν τις ζωές μεταξύ των κατοίκων των νησιών, κάτω από αντίξοες συνθήκες”. Ο κ. Βρούτσης αφού ευχαρίστησε τον κ. Περιστεράκη για τις υπηρεσίες του, ευχήθηκε καλή χρονιά. “Πολλά συγχαρητήρια. Να σας δίνει ο Θεός δύναμη να εκτελείτε το έργο που κάνετε. Καλή χρονιά”.