Ένας αιώνας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων

Διήμερο Εκδηλώσεων Μνήμης &Τιμής
  • Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 9 Ιαν. 2019 - 7:34

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων (ΕΚΚ), στο πλαίσιο του εορτασμού 100 χρόνων ζωής και δράσης, διενεργεί στις 9 και 10 Ιανουαρίου διήμερο παρεμβάσεων μνήμης και τιμής.

 

Ειδικότερα, και μεταξύ άλλων, την Τετάρτη 9/1 και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ιστορικού Αρχείου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, το οποίο περιέχει πλούσιο υλικό (έγγραφα, τεκμήρια,φωτογραφίες κ.ά.) που θα γίνει σύντομα προσβάσιμο/επισκέψιμο για το σύνολο των συμπολιτών μας και την επιστημονική κοινότητα. Ακολούθως από τις 18:00 στο θέατρο “Απόλλων” με επίκεντρο την παρουσίαση του ιστορικού “Λευκώματος” της 100χρονης ιστορίας του ΕΚΚ θα υλοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων/δρώμενων από τη Χορωδία Ευαγγελίστριας Σύρου και το Λύκειο Ελληνίδων.

 

Η δεύτερη ημέρα θα ξεκινήσει στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στις 10:30 με ομιλίες του Καθηγητή Εργατικού Δικαίου και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αλέξη Μητρόπουλου και της δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγο, κας Ολυμπίας Βλασοπούλου που θα εστιάσουν σε κρίσιμα ζητήματα της αγοράς εργασίας και του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ θα δεχθούν και θα απαντήσουν σε ερωτήματα εργασιακού και ασφαλιστικού χαρακτήρα των παρευρισκομένων. Οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν στο θέατρο “Απόλλων” από τις 17:30 με θεματικές ομιλίες, ιστορικές αναφορές, βραβεύσεις και θα ολοκληρωθούν με συναυλία-αφιέρωμα στο εργατικό/πολιτικό τραγούδι και στους αείμνηστο συμπατριώτες μας Μάνο Ελευθερίου και Μάρκο Βαμβακάρη.

 

Η επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΚ επιβάλλεται να αποτελέσει μια νέα αφετηρία συνάντησης του οργανωμένου Εργατικού Κινήματος με φορείς, θεσμούς, υγιείς κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις, και κυρίως την κοινωνία των πολιτών των Κυκλάδων, καθέναν και καθεμιά ξεχωριστά. Η ιστορία, άλλωστε, των Συνδικάτων τόσο στη χώρα μας, όσο και στον τόπο μας, τις Κυκλάδες, δείχνει τη συλλογική δράση ως το μόνο δρόμο για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την επαναφορά της εργασιακής δικαιοσύνης σε κάθε χώρο και θέση δουλειάς.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλες και όλους τους συμπατριώτες μας να συμμετέχουν στις διήμερες παρεμβάσεις του Εργατοϋπαλληλικού μας Κέντρο τιμώντας το παρελθόν και διεκδικώντας το παρόν με όραμα για το μέλλον.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

 

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ