Να προσεχθεί ιδιαίτερα το έργο της αποκομιδής ανακύκλωσης κατά την περίοδο του Πάσχα με φόντο την επισκεψιμότητα

Εικόνες που δεν τιμούν το κέντρο της Ερμούπολης

Τον “εφιάλτη” των γεμάτων με ανακυκλώσιμο υλικό κάδων οφείλει να αντιμετωπίσει εγκαίρως ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και ειδικότερα ο ΦΟΔΣΑ, ενόψει του Πάσχα, οπότε και το νησί θα υποδεχθεί μεγάλο κύμα επισκεπτών.

Πέραν των επανειλημμένων δημοσιευμάτων για τα κατά καιρούς προβλήματα της μη επαρκούς αποκομιδής, σήμερα επανέρχεται το θέμα στο προσκήνιο, με αφορμή χθεσινές φωτογραφίες που λήφθηκαν από το κέντρο της Ερμούπολης και οι οποίες δεν τιμούν τον τόπο.

Απορρίμματα, σκουριασμένα αντικείμενα και κατεστραμμένος εξοπλισμός παραμένει για αρκετές ημέρες σε εμφανή σημεία δίπλα από κάδους, ενώ ακόμη ένας πεζός αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου διαπιστώνουν ξεχειλισμένους κάδους ανακύκλωσης.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα σημεία στην παραλία της Ερμούπολης στο τέλος της οδού Χίου, όπως επίσης πλησίον των κτιρίων της ΔΕΗ και της Κεντρικής Τράπεζας Ελλάδος.

Ωστόσο, πέραν αυτών των σημείων, αντίστοιχες εικόνες παρατηρεί κανείς δυστυχώς και σε ευρύτερες περιοχές όπως το parking της Δόξας, αλλά και στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου “Δημήτριος Βικέλας”.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, πέραν της ανάγκης για διατήρηση καθαρού του περιβάλλοντος και προάσπισης της δημόσιας υγείας, τέτοιες εικόνες επ΄ ουδενί δεν πρέπει να υπάρξουν σε διάστημα κατά το οποίο το νησί θα υποδεχθεί επισκέπτες, αφού ανάλογος εφιάλτης με παλαιότερα, θα αναδειχθεί ως μέγιστο πολιτικό έλλειμμα του Δήμου απέναντι στον τόπο και τη γενικότερη προβολή και εικόνα του.