Προμήθεια Σαρώθρου από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης

  • Δευτέρα, 29 Ιουλίου, 2019 - 12:30

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια του υπερσύγχρονου αυτοκινούμενου αναρροφητικού σαρώθρου δυναμικότητας 2 κ.μ. στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης μετά από σχετικό ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η προμήθεια ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης I «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού» με προϋπολογισμό 167.145,80 ευρώ (145.000 χρηματοδότηση από το ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών και 22.145,80 από ιδίους πόρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης).

Το νέο σάρωθρο είναι μοντέλο MC210 AZURA (FLEX) του γαλλικού οίκου MATHIEU S.A., η προμήθεια έγινε από την εταιρία Δ.Φ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Τ.Ε. και θεωρείται το απόλυτο πολυχρηστικό μηχάνημα καθαρισμού. Το πλάτος σάρωσης ρυθμίζεται από 1,285 m έως 2,450 περίπου ενώ ο βασικός εξοπλισμός που διαθέτει είναι:

 

  • Σύστημα ψεκασμού νερού υψηλής πίεσης & εμπρόσθια μπάρα πλύσεως 150 bar
  • Σύστημα πλύσεως – στέγνωσης δαπέδων με ειδικές ψήκτρες και απορρυπαντικό διάλυμα

Επίσης, έχει έτοιμη προεγκατάσταση (για μελλοντική δυνατότητα και άλλων πολλαπλών χρήσεων για την εποχική κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Αγροτικής Πολιτικής) για να δεχθεί τον παρακάτω εξοπλισμό.

 

  • Εμπρόσθιο μετωπικό βραχίονα
  • Τρίτη εμπρόσθια παλινδρομική ψήκτρα – «ζιζανιοκόφτης»
  • Λεπίδα & εμπρόσθια κυλινδρική ψήκτρα αποχιονισμού
  • Αλατοδιανομέα

Το MC210 AZURA είναι ολοκαίνουργιο, πρόσφατης κατασκευής, μοντέλου από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά, διαθέτει πετρελαιοκινητήρα 83hp και αντιρρυπαντική τεχνολογία καυσαερίων EURO6, όπως ορίζεται από τις οδηγίες της Ε.Ε. και της ελληνικής νομοθεσίας.

Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 50 χλμ, είναι ευέλικτο, διαθέτει μεικτό σύστημα διεύθυνσης (τετραδιεύθυνση) και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τις ιδιομορφίες που παρουσιάζει η σάρωση δημοτικών οδών, ειδικά στους στενούς χώρους.

Η προσθήκη του ενισχύει σημαντικά το στόλο Μηχανημάτων Έργου της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Αγροτικής Πολιτικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη και πιο ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στο οδικό δίκτυο, στις πλατείες, στους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του νησιού.

Το πρωί της Τρίτης 30 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη του νέου σαρώθρου στις 10 π.μ. στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης.