Στον α΄ όροφο του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης στην Έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης

Φρεσκάρισμα στους χώρους εκθεμάτων και εκπαίδευσης

Σε συντηρήσεις και ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών χώρων της Έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης στον α΄ όροφο του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ώστε να φρεσκάρει τις αίθουσες της εκπαίδευσης και των εκθεμάτων.

Πρόκειται για απαραίτητες εργασίες που έγιναν καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, προκειμένου η εικόνα του χώρου να αναζωογονηθεί και να “φωτιστεί” περισσότερο, αφού η Έκθεση είναι ένας επισκέψιμος χώρος για κατοίκους αλλά κι επισκέπτες.

Έπιπλα, προθήκες και εκθέματα μετακινήθηκαν για την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων εργασιών, ενώ ήδη η επανατοποθέτησή τους έχει ξεκινήσει ώστε το συντομότερο δυνατόν το μικρό “μουσείο” να ανοίξει ξανά τις πύλες του.

Πρέπει να σημειωθεί πως μέριμνα της νέας Δημοτικής Αρχής αποτελεί η επαναφορά της πραγματοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως αυτά που αναπτύσσονταν και κατά το παρελθόν από την αρχαιολόγο κα Μαίρη Ρώτα, γεγονός ιδιαιτέρως αισιόδοξο κι ευχάριστο.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το σπουδαιότερο “δώρο” που γέννησε... το “μουσείο” για τον τόπο, τις ομάδες των μικρών ξεναγών.