Το Aqua Jewel επέστρεψε στη εταιρεία Alpha Ferries

Παλιός γνώριμος

Αλλαγή πλεύσης για το παλιό γνώριμο σκαρί των Κυκλάδων, το «Aqua Jewel», το οποίο μετά από μία πολύμηνη ακινησία από την NEL Lines, επιστρέφει στην εταιρεία Alpha Ferries.

Αλλάζουν τα δεδομένα για το πλοίο που πάνω από πέντε χρόνια είχε συνδεθεί με την άγονη γραμμή των Κυκλάδων, εξυπηρετώντας την ενδοεπικοινωνία των νησιών.

Η κακή πορεία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που τα τελευταία χρόνια την βαρύνουν, πέραν της έκπτωσης της από τις άγονες γραμμές, αρχικά του Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια των Κυκλάδων, της ασυνέπειας της έναντι των πληρωμάτων των πλοίων της, τα οποία παρέμειναν επί μήνες απλήρωτα, της ανακολουθίας της έναντι των υποχρεώσεων που ανέλαβε στην εκτέλεση των επιδοτούμενων δρομολογίων, τώρα δεν της επέτρεψε την διατήρηση του «Aqua Jewe»l, του πλοίου που είχε ναυλωμένο από την εταιρεία Alpha Ferries, το οποίο πλέον αποχαιρέτησε.

Το «Aqua Jewel» πριν οκτώ μήνες έδεσε στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας, με κατεστραμμένη την μία κύρια μηχανή του.

Έκτοτε δεν υπήρξε ουδεμία προσπάθεια επισκευής από την NEL, παρά τις συνεχείς περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε η εταιρεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ σε ακάλυπτες παρέμεναν και οι οφειλές των δεδουλευμένων των 20 μελών του πληρώματος του.

Καθ’ όλο το προανεφερόμενο διάστημα πολλές φορές βρέθηκαν σε εκκρεμότητα τα δρομολόγια της ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας, για τα οποία είχε επιδοτηθεί η εταιρεία, τα οποία κάλυπτε με συνεχείς αναθέσεις του υπουργείου Ναυτιλίας το πλοίο «Άρτεμις» της Hellenic Seaways, μέχρι την στιγμή της έκπτωσης της NEL από την συγκεκριμένη γραμμή.

Το συγκεκριμένο πλοίο, να υπενθυμίσουμε ότι από τον Φεβρουάριο του 2010 η εταιρεία NEL το είχε ναυλώσει από την Alpha Ferries, με την αρχική συμφωνία για ναύλωση από 4 μήνες έως 11 χρόνια, με εναλλακτικές επιλογές μεταξύ των εταιρειών.

Αρχικά η NEL το προόριζε για 4μηνη αντικατάσταση του πλοίου «Ταξιάρχης» και μετά τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς που έληγε η πρώτη ναύλωση θα λαμβάνοντας οι αποφάσεις για την συνέχεια, καθώς προοριζόταν για αντικατάσταση του «Αίολος I».

Άμεσα το πλοίο είχε εμφανιστεί με τα νέα του σινιάλα, την τσιμινιέρα του κοσμούσε το νέο σήμα της NEL και στις μπάντες του το λογότυπο της Αlpha Ferries αντικαταστάθηκε με το λογότυπο της NEL Lines.

Από τότε πέρασαν 5,5 χρόνια και το «Aqua Jewel» επέστρεψε και στο management της Alpha Ferries, με πρώτη κίνηση το πλοίο να μεταφερθεί στο ναυπηγείου Τσαγγαρινού στο Πέραμα, προκειμένου η εταιρεία να το προχωρήσει στις απαιτούμενες επισκευές ώστε να γίνει πάλι αξιόπλοο.

Από την πλευρά της Αlpha Ferries, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ναυτιλιακής αγοράς, κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να αναφερθεί με σιγουριά στις επόμενες κινήσεις, καθώς υπό εκκρεμμότητα είναι το εάν θα δρομολογηθεί, σε ποιες γραμμές θα δρομολογηθεί, εάν θα ναυλωθεί ή θα το δουλέψει η ίδια η εταιρεία.

Ετικέτες: