Πρώτη στη λίστα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά αφήνοντας πίσω της προορισμούς όπως η Μαγιόρκα και οι Αζόρες η Μήλος, ενώ στη λίστα βρίσκονται και η Πάρος και η Σαντορίνη

Η Μήλος στην κορυφή της Ευρώπης

Την πρώτη θέση στην προτίμηση των αναγνωστών απ' όλο τον κόσμο του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel and Leisure, για τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης κατέκτησε η Μήλος, ενώ μαζί με την Πάρο και τη Σαντορίνη, φιγουράρουν και στη λίστα με τα 15 ωραιότερα νησιά στον κόσμο!

Κάθε χρόνο για την έρευνα του World's Best Awards, το Travel + Leisure ζητά από τους αναγνώστες να πουν τη γνώμη τους, σχετικά με τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο. Να μοιραστούν τις απόψεις τους όσον αφορά σε κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, ιαματικές πηγές, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα. Οι αναγνώστες αξιολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, το περιβάλλον και τις παραλίες, τη γαστρονομία, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους.

Οι αναγνώστες του Travel and Leisure είχαν την ευκαιρία να ψηφίζουν βάσει των εμπειριών τους, σε ειδικές φόρμες στην ιστοσελίδα του περιοδικού, από τις 6 Νοεμβρίου 2018 έως τις 4 Μαρτίου 2019.

Φέτος, η Μήλος αφήνοντας πίσω της “ναυαρχίδες” του τουρισμού από όλη την Ευρώπη, όπως η Μαγιόρκα (Νο 12), η Σικελία (Νο 6), οι Αζόρες (Νο 3) έφτασε στην πρώτη θέση της προτίμησης των αναγνωστών του περιοδικού στη λίστα με τα καλύτερα Ευρωπαϊκά νησιά για το 2019.

Στην ίδια λίστα, η Σαντορίνη βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ μία θέση υψηλότερα, στην τέταρτη θέση της λίστας με τα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά, βρίσκεται η Πάρος.

Για την πρωτιά της Μήλου, το Travel and Leisure γράφει:

«Ένα από τα νησιά των Κυκλάδων, η Μήλος είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Ωστόσο, οι επισκέπτες της, εξακολουθούν να ανακαλύπτουν τους δικούς τους θησαυρούς, όσο εξερευνούν αυτό το νησί των 58 τετραγωνικών μιλίων.

Περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια της, κάντε πεζοπορία σε ηφαιστειακό κρατήρα, περιπλανηθείτε στα “ερείπια” αρχαίων κτιρίων, ή απλωθείτε νωχελικά στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες της, με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά.

Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, ο οποίος έχει δύο μουσεία και πλειάδα από boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από πολυκοσμία, όπως συνηθίζεται σε άλλα ελληνικά νησιά.

Επίσης, όπως επεσήμανε ένας αναγνώστης, “είναι ιδιαίτερα προσιτό”.

Καθώς η Μήλος ενσωματώνει τα καλύτερης ποιότητας χαρακτηριστικά, που έχουν να προσφέρουν τα ευρωπαϊκά νησιά, οι αναγνώστες του Travel and Leisure μπορούν να επιβεβαιώσουν, πως δεν μπορεί να κάνει κανείς κάτι καλύτερο.»

Επιπλέον, η Ελλάδα “πρωταγωνίστησε” και στη λίστα των 15 ωραιότερων νησιών του κόσμου. Όπως σημειώνεται από την ομάδα του T+L στην εισαγωγή της στη λίστα με τα καλύτερα νησιά παγκοσμίως, «τα ελληνικά νησιά έχουν αγαπηθεί από τους αναγνώστες του T + L για τη μοναδική φυσική τους ομορφιά, το εξαιρετικό φαγητό και τον αρχαίο πολιτισμό, ενώ η Σαντορίνη (14η φέτος) ήταν τακτική στην κατηγορία των καλύτερων νησιών του κόσμου. Άλλα τρία νησιά - η γεμάτη ελεώνες Κρήτη (Νο. 7), η ηφαιστειογενής Μήλος (Νο. 4) και η πλούσια σε μάρμαρο Πάρος (Νο. 11) - κέρδισαν επίσης θέσεις για το 2019, καθιστώντας την Ελλάδα την πιο αντιπροσωπευόμενη χώρα στον κατάλογο».

Μάλιστα η Σαντορίνη βρίσκεται στο Hall Of Fame των καλύτερων νησιών παγκοσμίως. Ο χαρακτηρισμός Hall of Fame σημαίνει ότι ο προορισμός έχει ψηφιστεί στη συγκεκριμένη λίστα των καλύτερων παγκοσμίως για τα τελευταία 10 χρόνια, συνεχόμενα.

Ετικέτες: