Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων

Μητρώο και ενίσχυση αγνοούνται…

  • Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:26

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων εκφράζει την απορία και την ανησυχία του για το γεγονός ότι εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στη νομοθεσία και αφορούν στην έκδοση ετησίως της υπουργικής απόφασης για τις επιχειρήσεις Τύπου σχετικά με τους δικαιούχους να δημοσιεύουν καταχωρήσεις του Δημοσίου. Επιπροσθέτως αγνοείται η διαδικασία συγκρότησης του Μητρώου επιχειρήσεων ημερήσιου και περιοδικού, περιφερειακού Τύπου, που είχε ανακοινωθεί ότι συστήνεται. Ο αρνητικός συνδυασμός τους έχει ως αποτέλεσμα να μην υλοποιείται το πρόγραμμα ενίσχυσης της εργασίας στις επιχειρήσεις περιφερειακού Τύπου (ΦΕΚ 1676 / Τεύχος Β’ / 14 Μαΐου 2019).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΗΠΕ από την ίδρυσή του υποστήριξε την αναγκαιότητα δημιουργίας Μητρώου επιχειρήσεων Τύπου με κύρια κριτήρια την απασχόληση και την αναγνωσιμότητα των εντύπων. Τον Μάιο του 2019 προχώρησε σε πανελλαδική διαμαρτυρία για την υπερβολική και βαριά φορολογική και εισφορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων Τύπου. Απότοκη και της διαμαρτυρίας αυτής ήταν η ανακοίνωση προγράμματος στήριξης, για το οποίο εκφράστηκε η ικανοποίηση του ΣΗΠΕ μόλις εκδόθηκε η ΚΥΑ, που αφορά στο τετραετές πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας.

Σήμερα, τα πάντα εκκρεμούν επιδεινώνοντας το ήδη βαρύ οικονομικό κλίμα σε βάρος του περιφερειακού Τύπου, ενισχύοντας ταυτοχρόνως αθέμιτες και αυθαίρετες συμπεριφορές. Ζητούμε την άμεση εφαρμογή της ΥΑ και την ταυτόχρονη συνέχιση του διαλόγου για την προώθηση των καίριων θεμάτων που αφορούν στην αναβάθμιση του Περιφερειακού Τύπου.

Ετικέτες: