Διάκριση της Ελληνογαλλικής Σχολής "Άγιος Παύλος"

  • Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2019 - 06:21

Η Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Παύλος Αθηνών έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση ανάμεσα σε 1177 σχολεία από όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα κατέκτησε την τρίτη θέση ανάμεσα στα σχολεία της Αττικής. Οι μαθητές που έλαβαν μέρος - οι οποίοι είναι από Τετάρτη μέχρι Έκτη Δημοτικού- και οι προπονητές τους, με σκληρή δουλειά, ομαδικότητα κ δημιουργικότητα, κατόρθωσαν να κάνουν πράξη το σύνθημα του σχολείου μας «je peux, si je veux”. Τα εκπαιδευτήρια Άγιος Παύλος με γνώμονα πάντα τις σύγχρονες απαιτήσεις και αφετηρία τα ίδια τα παιδιά, προωθεί για ακόμα μια φορά καινοτόμες δραστηριότητες στον χώρο της εκπαίδευσης. Ας συγχαρούμε, λοιπόν, και τις υπόλοιπες 1176συμμετοχές, διότι η ίδια η συμμετοχή στο διαγωνισμό αποτελεί νίκη.

Προπονητές: Θωμλάς Μολασιώτης, Άννα Νικητάκη

Μαθητές: Τετράδη Σοφία, Καίσαρη Δήμητρα, Αγγελή Κλεοπάτρα, Κώτσης Παύλος, Βουγιού Χριστίνα, Λαμπουσάκης Γιώργος

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, η ομάδα μοντέρνου χορού των εκπαιδευτηρίων « Άγιος Παύλος «συμμετείχε στην παράσταση «Ένα παιδί μετράει τα άστρα», στο θέατρο Ακροπόλ. Οι μαθητές μας είχαν την μοναδική ευκαιρία, να έχουν ενεργό ρόλο και να γίνουν κι αυτοί μέρος αυτής της σπουδαίας παράστασης. Μιας παράστασης βασισμένης στο διαχρονικό και γεμάτο παιδαγωγικά μηνύματα του Μενέλαου Λουντέμη.

Παρών ήταν και στις δύο εκδηλώσεις και ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής, Δημήτρης Βαρθαλίτης, εκδότης του περιοδικού "Συριανά γράμματα", του οποίου σύντομα θα κυκλοφορήσει το πέμπτο τεύχος με θέμα το "Λοιμοκαθαρτήριο της Σύρου" και συγγραφέας του δίτομου βιβλίου "Μάρκος Βαμβακάρης. Από τον μύθο στην Ιστορία 1600-2017", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε σε Δεύτερη έκδοση.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία. Συγχαρητήρια στη χορογράφο της σχολής μας, Ευη Κοραντζοπουλου .

Παρών ήταν και στις δύο εκδηλώσεις και ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής, Δημήτρης Βαρθαλίτης, εκδότης του
Περιοδικού "Συριανά γράμματα", του οποίου σύντομα θα κυκλοφορήσει το πέμπτο τεύχος με θέμα το
"Λοιμοκαθαρτήριο της Σύρου" και συγγραφέας του δίτομου βιβλίου "Μάρκος Βαμβακάρης. Από τον μύθο στην Ιστορία 1600-2017", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε σε Δεύτερη έκδοση.