Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης θα «ξεσκονίσουν» τα εργαλεία τους και θα κατασκευάσουν παιχνίδια

Εργαστήρια ξυλουργικής για παιδιά

«Μάθε τέχνη και αξιοποίησέ την για να περάσεις όμορφα και δημιουργικά». Αυτή είναι η φιλοσοφία του νέου κύκλου δράσεων που ξεκινούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Η ιδέα είναι απλή. Γονείς – εθελοντές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων, θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν εργαστήρια, κατά τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος. Δεν υπάρχει περιορισμός στη θεματική: μαγειρική, ραπτική, φωτογραφία, animation, βότανα, αθλητισμός, οτιδήποτε μπορεί να μοιραστεί με τα παιδιά και να τα φέρει σε επαφή με κάτι πιο πρακτικό, χρήσιμο αλλά και ευχάριστο.

Η φετινή πρόταση είναι ένα εργαστήριο ξυλουργικής για παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, θα κατασκευαστούν παιδικά, ξύλινα παιχνίδια με εργαλεία που μπορούν να χειριστούν οι μαθητές και με το συντονισμό και τη βοήθεια του κύριου Αλέκου (που έχει μάλιστα επιμορφωθεί σχετικά).

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η συνεργασία, η επικοινωνία, η γνωριμία με την ξυλουργική τέχνη, η επαφή με το ξύλο και τα φυσικά υλικά (σε αντίθεση με τα πλαστικά παιχνίδια που κυκλοφορούν), η κατανόηση της χρηστικότητας μέσω της χειροτεχνίας και φυσικά η χαρά της δημιουργίας.

Συγκέντρωση και αποστολή βιβλίων σε προσφυγόπουλα

Παράλληλα με το σχεδιασμό του εργαστηρίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης εμπλουτίζει συνεχώς το υλικό της Βιβλιοθήκης του, στη συλλογή της οποίας προστέθηκαν 250 νέα βιβλία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί σκέφτηκαν πως ίσως ο καλύτερος τρόπος να «γιορτάσουν» αυτό το γεγονός είναι να «ταξιδέψουν» βιβλία και στα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα μιας βιβλιοθήκης (ούτε καν σχολείου). Γι’ αυτό το λόγο αυτό ζητούν τη βοήθεια όλων για τη συγκέντρωση βιβλίων, μεταχειρισμένων ή και καινούριων, με εικόνες και λίγο ως ελάχιστο κείμενο στα ελληνικά, καθώς και βιβλία για παιδιά στα αγγλικά ή στα γαλλικά, τα οποία θα σταλούν σε δομές προσφύγων στη Σάμο και θα φτάσουν σε παιδικά χέρια. 

Αν θέλετε να στηρίξετε αυτή τη βοήθεια, μπορείτε να παραδώσετε το βιβλίο που προσφέρετε στο σχολείο έως το τέλος Απριλίου.