Κλειστά τα σχολεία σε νησιά των Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, 2020 - 06:15

Με αποφάσεις των Δημάρχων, για τη διασφάλιση της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε 10 νησιά των Κυκλάδων.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται για σήμερα η λειτουργία των σχολείων στα νησιά Άνδρος, Σίφνος, Κύθνος, Αμοργός, Νάξος, Σαντορίνη, Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Κέα.

Μπορεί ο βασικός λόγος των αποφάσεων για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στα προαναφερόμενα νησιά να αφορά στο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νομό, το οποίο όμως από σήμερα βρίσκεται σε στάδιο υποχώρησης, συμπληρωματικά σε αυτό επέδρασε και το γεγονός του αποκλεισμού, λόγω του απαγορευτικού, μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών.

Αντιθέτως, ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία, καθώς δεν έλαβαν σχετικές αποφάσεις οι Δήμαρχοι, στα νησιά Σύρος, Πάρος, Αντίπαρος, Σίκινος, Ανάφη, Ίος, Τήνος, Μύκονος, Φολέγανδρος.

Στη Σύρο, στο Δημοτικό σχολείο Ποσειδωνίας, δεν θα λειτουργήσουν τα τμήματα της Α' και Β' τάξης, λόγω απουσίας των δασκάλων εξαιτίας του απαγορευτικού. Οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου, όπως και το ολοήμερο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για σήμερα, αυτές ελήφθησαν εξ αφορμής των δυσμενών καιρικών συνθηκών και προκειμένου να διασφαλισθεί η άρση τυχόν προβλημάτων λειτουργίας των σχολικών κτηρίων.

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ενημερώνει ότι για σήμερα, 08.01.2020, έχει προγραμματισθεί τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου να ελέγξουν την κατάσταση όλων των σχολικών κτηρίων του νησιού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, κάνει γνωστό ότι οι θυελλώδεις άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις που επικρατούν στην περιοχή μας από τις 5/1/2020 έως και σήμερα, έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των κτιριακών μονάδων εκπαίδευσης (προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, στα συστήματα θέρμανσης, στα δίκτυα απορροής όμβριων, στις στέγες και αύλειους χώρους των κτιρίων κλπ.) και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Δήμος Θήρας έχει ξεκινήσει τον έλεγχο των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όλων των σχολικών μονάδων.