Διάλεξη της Δρ. Μαριάννας Σιγάλα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας στη Σύρο

Marketing τουριστικών προορισμών – Σχεδιασμός εμπειρίας

Την Καθηγήτρια του University of South Australia (Business School) Μαριάννα Σιγάλα γνωστή διεθνώς για την έρευνά της στα πεδία της σχεδίασης τουριστικών υπηρεσιών, marketing τουριστικών προορισμών και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην τουριστική βιομηχανία, φιλοξένησε στη Σύρο το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τη διάλεξη της Δρ. Σιγάλα στην αίθουσα Παναγούλη του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης με τίτλο “Marketing τουριστικών προορισμών – Σχεδιασμός εμπειρίας” παρακολούθησαν φοιτητές, προσωπικό του Τμήματος, μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Η ομιλήτρια ανέλυσε πώς και γιατί έχει μεταβληθεί η συμπεριφορά και οι προτιμήσεις των σύγχρονων τουριστών με σκοπό να αναδείξει με ποιο τρόπο ένας προορισμός ή τουριστική επιχείρηση θα πρέπει να σχεδιάσει την ανάπτυξη και προώθηση των τουριστικών προϊόντων και εμπειριών τους. Μέσα από την εισήγησή της, έδωσε έμφαση στην επίδραση και χρήση των νέων τεχνολογιών και στην οικονομία της εμπειρίας.

Κινητικότητα ακαδημαϊκού προσωπικού και υποψηφίων διδακτόρων

Η συγκεκριμένη διάλεξη δόθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του University of South Australia με έδρα την Αδελαΐδα. Ειδικότερα πρόκειται για μία σύμπραξη του καθηγητή πληροφορικής του Τμήματος ΜΣΠΣ Δαμιανού Γαβαλά και της Δρ. Μαριάννας Σιγάλα, υπό την αιγίδα του Erasmus +, πλατφόρμα που χρηματοδοτεί συνεργασίες σε ερευνητικό και πρακτικό επίπεδο. Η εν λόγω συνεργασία προβλέπει την κινητικότητα ακαδημαϊκού προσωπικού, αλλά και φοιτητών, κατά πλειοψηφία υποψήφιων διδακτόρων. Η αρχή έγινε με την επίσκεψη της κ. Σιγάλα στη Σύρο, ενώ μελλοντικά ο κ. Γαβαλάς θα επισκεφτεί με τη σειρά του το Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται ανοιχτά μαθήματα, διαλέξεις και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των συμβαλλομένων. Σημειώνεται ότι, ο κάθε ακαδημαϊκός παρουσιάζει έρευνες σχετικές με το γνωστικό πεδίο του.