Ολοκλήρωση της παιδικής χαράς στη Χώρα

με τη χρηματοδότηση του Δήμου Άνδρου
  • Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:21

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και παραδόθηκε προς χρήση ακόμη ένα σημαντικό έργο στον Δήμο Άνδρου. Πρόκειται για την πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά του νησιού μας, η οποία βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του Νέου Δημαρχείου στη Χώρα και αποτελεί έναν όμορφο χώρο παιχνιδιού και αναψυχής των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη παιδική χαρά -στο ίδιο σημείο- «ξηλώθηκε» και αφού απομακρυνθήκαν τα επικίνδυνα κλαδιά από τους εθελοντές Δασοπυροσβέστες, στη συνέχεια επισκευάστηκε και τοποθετήθηκαν τα νέα παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. H νέα παιδική χαρά έγινε πραγματικότητα έπειτα από μελέτη, επίβλεψη και χρηματοδότηση του Δήμου Άνδρου.

Η παιδική χαρά σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών και αποσκοπεί στην ψυχαγωγία και στην άθλησή τους. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν πιστοποιημένα όργανα και ειδικός τάπητας ασφαλείας. Σύμφωνα με τους όρους ασφαλείας, τα όργανα έχουν τοποθετηθεί μεταξύ τους σε αποστάσεις και ο τάπητας έχει το ανάλογο πάχος ανάλογα με το παιχνίδι-όργανο, καλύπτοντας την απαραίτητη επιφάνεια.

Όσον αφορά την κατασκευή των παιδικών χαρών στο Νεϊμπορίο, το Γαύριο και το Μπατσί, το έργο αυτό είναι προς δημοπράτηση με μελέτη και επίβλεψη του Δήμου μας και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τέλος, η αντίστοιχη παιδική χαρά του Όρμου Κορθίου βρίσκεται στη φάση της μελέτης και η χρηματοδότηση θα γίνει από τον Δήμο Άνδρου. 

Για τη νέα παιδική χαρά στη Χώρα, παρακαλούνται οι γονείς και τα παιδιά να σεβαστούν το χώρο και τα όργανα και να τα χρησιμοποιούν ανάλογα με την ηλικία τους, ώστε να αποφευχθούν φθορές και ατυχήματα.