Η Μύκονος διαθέτει ένα από τα ασφαλέστερα λιμάνια

  • Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 2018 - 17:19
  • /   Eνημέρωση: 30 Οκτ. 2018 - 7:17

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου (Δ.Λ.Τ.Μ.) διαθέτει - και εφαρμόζει στο πλαίσιο υποχρέωσης συμμόρφωσης με τον Κώδικα ISPS και τον Κανονισμό 725/2004 - εγκεκριμένο Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων

Τα μέτρα ασφάλειας λαμβάνουν χώρα στην κρουαζιέρα και σε συγκεκριμένα δρομολόγια της Ακτοπλοΐας. 

Τα τελευταία έτη, το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 1,5 εκ. ευρώ, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του αρχικού στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να καταστεί το λιμάνι της Μυκόνου, ένα από τα ασφαλέστερα στον παγκόσμιο χάρτη της ναυτιλίας.

Για το 2018, εφαρμόζοντας την ΚΥΑ 3113.11/43730/2017/17 (ΦΕΚ 2127 Β’/21-06-2017) ΚΥΑ «Καθορισμός ανταποδοτικών τελών για την παροχή υπηρεσιών ενίσχυσης της ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων», το Δ.Λ.Τ.Μ. όπως και όλοι οι δημόσιοι φορείς που εφαρμόζουν εγκεκριμένο Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ), προχώρησε σε διαγωνισμό διπλάσιου προϋπολογισμού σε σχέση με προηγούμενα έτη, ύψους 483.788,17€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για τη φύλαξη των λιμενικών εγκαταστάσεών του.

Στα πλαίσια του νέου αυξημένου προϋπολογισμού, αντικαταστάθηκαν οι μπάρες εισόδου των οχημάτων με ανοξείδωτες και οι μαγνητικές πύλες επιβατών με πιο σύγχρονες, ενώ από πέρσι λειτουργεί και το ακτινοσκοπικό μηχάνημα (X-Ray) χειραποσκευών εντός του χώρου ελέγχου.

Οι εργασίες για τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας, σε συνδυασμό με τους νέους κυβόλιθους και τα ανοξείδωτα φωτιστικά που τοποθετήθηκαν στο λιμάνι της Μυκόνου, το καθιστούν ως ένα από τα πλέον φιλικά και ασφαλή για τους επισκέπτες του.