Επιτυχημένες οι εκδηλώσεις στη γιορτινή Άνδρο

  • Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 7 Ιαν. 2019 - 7:42

Λαμπερές χειμωνιάτικες νύχτες στην Άνδρο μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα διοργανώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε ΧώραΜπατσίΚόρθι και Γαύριο. Χάρη στη θέληση και τη συλλογική προσπάθεια των διοργανωτών, του Δήμου Άνδρου, συλλόγων και επαγγελματιών του νησιού, καθώς και τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, η Άνδρος υποδέχτηκε τις γιορτές των Χριστουγέννων και απέδειξε πως το νησί μας είναι όμορφο και ξεχωριστό ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Chora4Το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η «Λευκή Νύχτα» στη Χώρα της Άνδρου. Η πλατεία Γηροκομείου στολισμένη, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο «φορτωμένο» με αστραφτερά φωτάκια, ενώ παιδικές φωνές και χαρούμενες μελωδίες γέμισαν τον πεζόδρομο της Χώρας. Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για να ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις.

Πλήθος κόσμChora1ου συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να παρακολουθήσει τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, που τραγούδησε τα κάλαντα και παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, καθώς και των τμημάτων Latin της Σχολής Χορού «We Dance». Τα εμπορικά καταστήματα είχαν ανοίξει από τις 6 το απόγευμα για να υποδεχτούν τους Ανδριώτες που είχαν έρθει από όλα τα σημεία του νησιού, με κεράσματα και εξαιρετικές προσφορές. Πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν τη βόλτα και τα ψώνια τους στα μαγαζιά και απόλαυσαν το φαγητό και το ποτό τους μέχρι αργά. Επίσης, έξω από το Παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμος Άνδρου προσέφερε στον κόσμο ζεστό κρασί και γλυκίBatsi1σματα

Στο Μπατσί, ζωντάνεψε και φέτος «το πνεύμα των Χριστουγέννων» μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο, από 7 έως 9 Δεκεμβρίου. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μπατσίου μαζί με την Τοπική Κοινότητα Μπατσίου και τον Δήμο Άνδρου διοργάνωσαν όμορφες βραδιές για μικρούς και μεγάλους, που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ζήσουν ξένοιαστες καιχαρούμενες στιγμές.

Την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου έBatsi4γινε η έναρξη με τη φωταγώγηση τουΧριστουγεννιάτικου Δέντρου και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Άνδρου κ. Σουσούδη και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου κ. Πετρίση, που καλωσόρισαν και ευχήθηκαν στον κόσμο. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το Χριστουγεννιάτικο Bazaarπεριελάμβανε πλήθος δώρων και δημιουργημάτων. Μέσα σε ευχάριστο και ζεστό κλίμα, η χορωδία των κυριών Τζουγάνου και Μανάλη τραγούδησε τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, οι επαγγελματίες και οι σύλλογοι της περιοχής προσέφεραν κεράσματα και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό διασκέδασε τους μικρούς μας φίλους με παιχνίδια και δραστηριότητες δημιουργικήKorthi5ς απασχόλησης.  

Τη «σκυτάλη» των εορταστικών εκδηλώσεων πήρε το Κόρθι, όπου την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η «Λευκή Νύχτα», μία μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, γλυκές γεύσεις και προσφορές από τους επαγγελματίες της περιοχής. ΟΔήμος Άνδρου με την πολύτιμη συνδρομή των καταστηματαρχών, πολιτιστικών συλλόγων, διευθυντών σχολικών μονάδων, συλλόγων Γονέων και κατοίκων της περιοχής, διοργάνωσε αυτήν την όμορφη εκδήλωση ώστε μικροί και μεγάλοι να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και συγχρόνως να στηριχθεί και να τονωθεί η τοπική αγορά. 

Korthi7Από τις 5 το απόγευμα, τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις του Κορθίου υποδέχονταν τον κόσμο με προσφορές και ειδικές τιμές στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα, στον στολισμένο Πολυχώρο Κορθίου, η ατμόσφαιρα γέμισε με Χριστουγεννιάτικα χρώματα, αρώματα, μελωδίες και κεράσματα, ενώ δεν έλειψαν και οι χοροί, τόσο παραδοσιακοί, όσο και αυτοί του τμήματος Latin. Ο Άγιος Βασίλης έκανε την εμφάνισή του και σκόρπισε ενθουσιασμό στο κοινό, ιδιαίτερα στους μικρούς μας φίλους.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των εκδηλώσεων ήταν η Πανανδριακή Γιορτή χαράς και προσGaurio3φοράς, που έγινε την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στο λιμάνι του Γαυρίου. Η προσέλευση του κόσμου, επισκεπτών και κατοίκων από κάθε γωνιά του νησιού, ήταν συγκινητική. Οι μαθητές των σχολείων της Άνδρου μαζί με τις παιδικές χορωδίες, τον οργανισμό «Make-A-Wish» και τη Φιλαρμονική Ραφήνας-Πικερμίου γέμισαν με χαμόγελα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την ατμόσφαιρα. Μικροί και μεγάλοι έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, κρεμώντας στο «Φωτεινό Καράβι του Γαυρίου» κGaurio8αι υψώνοντας στον ουρανό της Άνδρου αμέτρητα αστέρια ευχών.

Η αξία που έχουν για τον κόσμο αυτές οι εκδηλώσεις είναι ανεκτίμητη, γεγονός που αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή του και φέτος. Οι γιορτές των Χριστουγέννων δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στη χειμωνιάτικη Άνδρο και εκδηλώσεις όπως οι «Λευκές Νύχτες», τα Χριστουγεννιάτικα Bazaar και το «Καράβι των Ευχών», αποτελούν ιδανική αφορμή για να απολαύσει κανείς τη βόλτα του, να συμμετέχει σε δράσεις προσφοράς, να επωφεληθεί των ειδικών τιμών και εν τέλει να απολαύσει στιγμές χαράς και ξενοιασιάς με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είναι αφορμή για ευχάριστες συναντήσεις και συζητήσεις, που τόσο έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές. 

Ετικέτες: