Υποψήφιος Δήμαρχος Σερίφου ο Πέτρος Μποφίλιος

  • Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2019 - 19:06

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες φίλες και φίλοι της Σερίφου, 

 

Από μικρό παιδί έχω μάθει να δουλεύω να αγωνίζομαι και να προσπαθώ για την προσωπική μου πρόοδο.

 

 Πάντα όμως πίστευα ότι εκτός από την ατομική πρόοδο και εξέλιξη πρέπει να αγωνιζόμαστε και για την κοινωνική βελτίωση του τόπου μας, τη συγκράτηση του πληθυσμού και την συμμετοχή στα κοινά, προσφέροντας ανιδιοτελώς από το χρόνο μας. 

 

 Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχω προσφέρει και έχω συμπορευθεί με αξιότιμους δημάρχους όπως τον αείμνηστο Χρυσολωρά Παναγιώτη και την Συνοδινού Αγγελική και έχω βάλει το δικό μου λιθαράκι στα μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο μας γνωρίζοντας και τα έργα και τις σημερινές ανάγκες τους, αλλά κυρίως γνωρίζοντας το νησί μου απ’άκρη σ’ άκρη, τόσο καλά όπως γνωρίζω κάθε ριτίδα στο πρόσωπο μου. Πάντα πίστευα στη συνεργασία των ενεργών πολιτών, από οποίο πολιτικό χώρο και αν προέρχονταν. 

 

Ενεργός πολίτης σημαίνει να συμμετέχεις και να συνστρατεύεσαι για το κοινό καλό ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, γι’ αυτό και έκανα ανοιχτό κάλεσμα προς όλους και είμαι χαρούμενος που ανταποκρίθηκαν άνθρωποι όλων των πολιτικών θέσεων. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκε και ο Δημήτρης Ρώτας με την ομάδα του ώστε να συμπορευθούμε μαζί . 

 

Ο Δημήτρης, τέσσερα χρόνια τώρα που ασχολείται με τα κοινά έχει δείξει με συνέπεια και καθημερινό αγώνα το πάθος του και το πείσμα του να αλλάξει προς το καλύτερο τον τόπο μας. Η συμφωνία μας να συνεργαστούμε μας έδωσε και την πρώτη μαγιά στο να θέσουμε δυο βασικές αξίες: ένα νέο κοινό όραμα και μια υπόσχεση για υπεύθυνη συνεργασία, τις οποίες ενσωματώσαμε στο νέο όνομα του κοινού συνδυασμού μας. 

 

 Ο συνδυασμός μου ονομάζονταν «Σεριφιακή Ενότητα» και είχε έμβλημα τα δυο ενωμένα χέρια. Του Δημήτρη Ρώτα ο συνδυασμός ονομάζονταν «Όλοι Μαζί για τη Σέριφο» με σήμα το αρχαίο νόμισμα της Σερίφου. Συμπορευθήκαμε σε ένα κοινό συνδυασμό που ονομάστηκε «Σέριφος, 

 

Νέο Όραμα Υπεύθυνη Συνεργασία» (Ν.Ο.Υ.Σ.) και αυτό ακριβώς πρεσβεύει, ένα νέο όραμα για το νησί μας και μια υπεύθυνη συνεργασία για την πρόοδο του. Το έμβλημα μας αναδεικνύει τα σύμβολα του πολιτισμού μας, της ιστορίας μας, της μυθολογίας μας, της θρησκείας μας, όλων αυτών των στοιχείων που μας χαρακτηρίζουν ως Σεριφιώτες, αποτελούν την ταυτότητα του νησιού μας και τους πόλους έλξης και ανάδυσης της τουριστικής δυναμικής μας.

 

 Οι αρχές του συνδυασμού μας είναι η συνεργασία, η ενότητα, η συμμετοχή σ’ ενά κοινό σκοπό για το κοινό καλό, για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών του νησιού, για την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του και την προώθηση του τουρισμού ώστε να δημιουργηθεί επαρκή οικονομική δραστηριότητα και ποιότητα ζωής για τον πληθυσμό του, να συγκρατηθεί η νεολαία στο νησί μας και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους. 

 

 Μελημά μας η προαγωγή ενός νέου μοντέλου διοίκησης που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να προσφέρουν έργο ως εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα συνεργάζονται με πολίτες που έχουν διάθεση προσφοράς δημιουργώντας ομάδες εργασίας, ώστε στα νέα δεδομένα του Κλεισθένη οι πολίτες να γνωρίζουν ποιος δημοτικός σύμβουλος έχει αναλάβει ένα τομέα, ποιος είναι παραγωγικός αλλά και πώς οι συνεργασίες επιτυγχάνονται χωρίς κρυφές συμφωνίες ή την ικανοποίηση συμφερόντων. 

 

 Η προστασία του περιβάλλοντος, της φύσης και των ζώων είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα στην ατζέντα μας γιατί πιστεύουμε ότι τα θέματα αυτά δεν αναδεικνύουν μόνο το νησί μας αλλά και τον πολιτισμό μας και πάνω από όλα συνδέονται με την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και γενικότερα.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο βασικός πυλώνας στήριξης του πολίτη απέναντι στη γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης που, πολλές φορές, λειτουργεί σε βάρος της υγείας, της παιδείας και της οικονομίας κάθε μικρής κοινωνίας. 

 

Η απαξίωση του πολίτη από ένα απρόσωπο και ανελέητο κράτος χρειάζεται μια τοπική αυτοδιοίκηση που ξέρει να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τα δίκια των ανθρώπων που εκπροσωπεί . 

 

 Με αυτές τις αρχές προσπερνάμε το παρελθόν, βασιζόμαστε στο παρόν, οραματιζόμαστε το μέλλον και όλοι μαζί προχωράμε σε μια υπεύθυνη συνεργασία για τις αξίες της Σερίφου. Με γνώση και τόλμη για τις αξίες της Σερίφου... 

 

 Πέτρος Μποφίλιος 

 Υποψήφιος Δήμαρχος Σερίφου 

Ετικέτες: