Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου για κοινωνική πολιτική, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό

  • Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2019 - 14:08

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου για κοινωνική πολιτική, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό όπως τις παρουσίασε, το Σάββατο 4 Μαϊου 2019 στη Χώρα η υποψήφια δημοτική Σύμβουλος Ζαχαρίου Κική, Κοινωνική Λειτουργός, Απόφοιτη ΤΕΙ Πάτρας. Εργάσθηκε επί 30 χρόνια στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών.

1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ευθύνη της κοινωνικής πολιτικής αναλαμβάνει εντεταλμένος σύμβουλος ο οποίος θα αρχίσει σιγά-σιγά να «χτίζει» την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου .

2. ΥΓΕΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση με συνέπεια υπερασπίστηκε και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ένα σύστημα υγείας πρόνοιας απολύτως δωρεάν , καθολικό και σύγχρονο.

Ένα σύστημα υγείας το οποίο θα χρηματοδοτείτε εξολοκλήρου από την υπερφορολόγηση του λαού χωρίς να εξαρτάται από χορηγίες και «φιλανθρωπίες»

Η Λαϊκή Συσπείρωση με την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την αγωνιστικότητά της, έχει συμβάλει τα μέγιστα, στο να υπάρχει σήμερα μια ανεκτή κατάσταση στο Ιατρείο του νησιού.

Αν ο λαός μας επιλέξει να διοικήσουμε θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε και να διεκδικούμε την αναβάθμισή του σε προσωπικό και υποδομές.

Επόμενος στόχος είναι η πλήρωση της θέσης παιδιάτρου για την οποία έχουμε πάρει ήδη ομόφωνη απόφαση για παροχή κινήτρων.

Με την πλήρωση της θέσης παιδιάτρου το Ιατρείο του νησιού θα μπορεί να είναι εκτός των άλλων πυρήνας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) που θα απευθύνεται και στους υγιείς προτού αρρωστήσουν ενήλικες και παιδιά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ως Διοίκηση στο Δήμο θα διεκδικεί και θα παρέχει ότι είναι αναγκαίο, πάντα σε συνεργασία με το προσωπικό του Ιατρείου, αλλά και τη συμβολή του λαού, όπου χρειαστεί, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

3. ΠΑΙΔΕΙΑ

Βασική μας θέση είναι η δίχρονη προσχολική αγωγή και το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο για όλους δημόσια και δωρεάν.

Το 2014 αμέσως μετά την ορκωμοσία το πρώτο θέμα που έφεραν για συζήτηση στο Δημοτικό, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν αυτό των κτιριακών υποδομών σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Πάρθηκαν αποφάσεις ομόφωνες για παρεμβάσεις με σκοπό την συντήρηση των κτιρίων.

Δυστυχώς 5 χρόνια μετά τα σχολικά κτίρια είναι σε άθλια και ντροπιαστική κατάσταση τόσο αυτά που ήταν ευθύνη της Δημοτικής Αρχής όσο και αυτά που έχει αναλάβει η περιφέρεια.

Με Διοίκηση Λαϊκής Συσπείρωσης άμεσα τα κτίρια που στεγάζουν γυμνάσιο-Λύκειο και Δημοτικό θα αποκατασταθούν οι ζημιές και θα προστεθεί η αίθουσα που είναι σε εκκρεμότητα πάνω από 10 χρόνια.

Προχωράμε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων θέρμανσης στα σχολικά κτίρια.

4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Σέριφος διαθέτει πλούσια ιστορία και πολιτισμό τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί επαρκώς.

Μέσα στην επόμενη εξαετία θα έχουμε τις παρακάτω εξελίξεις:

Θα έχει ολοκληρωθεί η τακτοποίηση του αρχείου του Δήμου. Εργασία την οποία έχει αναλάβει ο καθηγητής Λούκος από το πανεπιστήμιο Κρήτης, με την ομάδα του και σύντομα θα ολοκληρωθεί.

Θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή του ΠΕΡΣΕΑ σ χώρο στέγαση της αρχαιολογικής συλλογής του νησιού, μετά την παραχώρηση του από το Δήμο προς το Υπουργείο πολιτισμού.

Ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, η αποκατάσταση του Διοικητηρίου στο Μέγα Λιβάδι και η μετατροπή του σε πολιτιστικό κέντρο, Μουσείο Μεταλλευτικής Ιστορίας και Ιστορίας του Εργατικού κινήματος.

Η ολοκλήρωση αυτών των τριών παρεμβάσεων θα αναβαθμίσει ιστορικά και πολιτιστικά το νησί, αλλά θα αυξήσει το ενδιαφέρον ειδικών μελετητών.

Ως Διοίκηση θα στηρίξουμε κάθε πολιτιστική προσπάθεια που θα αναλαμβάνουν οι φορείς του νησιού (Ανδρομέδα κ.λ.π).

Ο Δήμος θα δημιουργήσει πολιτιστική ομάδα, από συμπατριώτες μας και φίλους του νησιού, οποία θα ασχολείται με την συνεχή πρόσβαση του λαού του νησιού στην τέχνη και τον πολιτισμό.

5. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βασική μας θέση είναι η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού λαϊκού αθλητισμού ο οποίος θα βοηθάει τους νέους στην υγεία τη φυσική και ψυχική τους ισορροπία.

Θα τους βοηθά να διαμορφώνουν ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, καλλιεργώντας την συλλογικότητα την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία.

Ως Δημοτική Αρχή θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες (αδειοδοτήσεις κ.λ.π) για τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους.

Ολοκληρώνουμε τις παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές του νησιού οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Η ανάπλαση της παραλίας του Λιβαδιού θα βοηθήσει να αποκτήσουν οι νέοι του νησιού χώρους άθλησης που προβλέπονται από την σχετική μελέτη.

Θα στηρίξουμε ηθικά και οικονομικά τον ΑΟΣ και κάθε άλλης συλλογικής αθλητικής δραστηριότητας.