Ανοιχτή επιστολή του υποψήφιου Δημάρχου Μήλου Γεράσιμου Δαμουλάκη

  • Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2019 - 16:37

Ευθεία παρέμβαση με “προσωπικές σκέψεις” που μόνο προσωπικές δεν είναι, έκανε ο Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, καταγωγής από την Μήλο, με την τοποθέτηση του που δημοσιεύθηκε στα μέσα στις 20/5/2019.

Τα γραφόμενα του Βουλευτή Κυκλάδων, στο σύνολό τους, φανερώνουν ότι καμία γνώση δεν έχει για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στο νησί μας.

Με την συνήθη, αήθη, τακτική του και προφανώς θορυβημένος από την δυναμική της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης μας «ΠΡΩΤΑ Η ΜΗΛΟΣ», προσπαθεί εναγωνίως να συγκρατήσει την δική του πολιτική πελατεία, εξαργυρώνοντας τον τίτλο του ως Βουλευτής, θεωρώντας ότι μπορεί να χειραγωγήσει και να καθοδηγήσει τον κόσμο της Μήλου, μερικά εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές.

Ο κόσμος της Μήλου δεν καπελώνεται, ούτε σέρνεται από κομματικά άρματα. Απαντούμε επομένως σε όλα τα θέματα που θίγει.

Τοπικός Χωροταξικός Σχεδιασμός

Ο Βουλευτής σε ένα κείμενο χωρίς νόημα, επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο για την μη ολοκλήρωση του Χωροταξικού, αναφερόμενος μόνο στον Νόμο που τον συμφέρει Ν.4447/16.

Όφειλε ωστόσο να γνωρίζει, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του Τοπικού χωροταξικού σχεδιασμού ( ΣΧΟΟΑΠ ) και για την εφαρμογή του Νόμου 4447/16, είναι η έκδοση και εφαρμογή του Νόμου 4555/19.7.2018 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ), ΦΕΚ 133/Α/ 19 Ιουλίου 2018, άρθρο 177, που αφορά την Επιτροπή Παρακολούθησης και Υλοποίησης Χωρικού και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Τοπικού και Περιφερειακού Επιπέδου, και της ΚΥΑ 77100/24.12.2018 για την σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Υλοποίησης Χωρικού και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Τοπικού και Περιφερειακού Επιπέδου, ΦΕΚ 5971 / Β /31.12.2018.

Από τα προαναφερόμενα, γίνεται σαφές ότι η Κυβέρνηση είχε παγώσει αυτό το θέμα, έως τα μέσα Ιανουαρίου 2019, κάτι που ο εκπρόσωπος των Κυκλάδων στην Βουλή, ΟΦΕΙΛΕ να γνωρίζει. Όλα αυτά αναφέρονται με σαφήνεια στο Πρόγραμμα μας.

Εξορυκτική Βιομηχανία

Και εδώ ο Βουλευτής εκτίθεται :

Ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα , ο Δήμος έχει γνωμοδοτήσει στις ΜΠΕ (Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ) και στα ΣΔΑ ( Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων ) οι οποίες τηρούνται και οι εταιρείες ενημερώνουν όλους τους αρμόδιους φορείς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου αποφάσισε για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε περλίτη να κατασκευάσουν τις σχετικές εγκαταστάσεις ώστε να μην πέφτει ούτε ένας κόκκος περλίτη στην θάλασσα. Ήδη η εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτό, το έχει εγκαταστήσει και δουλεύει με απόλυτη επιτυχία.

Τα δε ξοφλημένα ορυχεία του Τράχηλα και της Αγγεριάς έχουν μετατραπεί σε παραγωγική γη (Αμπελώνας , Δημητριακά).

Ως προς το τέλος του 2% θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στο νομοσχέδιο για την εξόρυξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε μείωση , ενώ οι βιομήχανοι αντιπρότειναν να υπάρχει αυτό το τέλος και σε καμία περίπτωση να μην μειωθεί.

Αναφορικά με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η δωρεά της εταιρείας προς την τοπική κοινωνία, πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγήν!

Προς αποφυγή είναι να γίνεται ένα έργο και να μην συνοδεύεται από την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Τουρισμός

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αναφερόσαστε στον Τουρισμό που και αυτός προσφέρει πολλά στην Εθνική Οικονομία, και θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι απαιτούνται στοχευμένες ενέργειες και όχι στοχευμένες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, για την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον είναι σημαντικό που αναφέρεστε στο άγαλμα της Αφροδίτης και στις Κατακόμβες χωρίς να κάνετε καμία αναφορά στο Ιερό Νησί μας. Ως προς την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων γνωρίζετε πολύ καλά ότι εμείς μιλάμε για το πλωτό σύστημα «SEA WALK». Θα έπρεπε όμως να γνωρίζετε ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση προς το νησί μας και η καθιέρωση του στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού δεν είναι ούτε μεγαλοϊδεατισμός ούτε φαντασίωση, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς με στρατηγική.

Όσον αφορά ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ,στα οποία αναφέρεται

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – Ο Βουλευτής έχει μείνει αρκετά χρόνια πίσω και καλό θα ήταν να ενημερωθεί! Όλοι γνωρίζουν τι έχει γίνει για την εξασφάλιση επάρκειας νερού! Η Μήλος έχει επάρκεια νερού.

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΥΜΜΑΤΩΝ – Ο Βουλευτής κάνει επανειλημμένως ερωτήσεις στην Βουλή και έχει πάρει απαντήσεις, αλλά δεν το βάζει κάτω προκειμένου να γίνει ευχάριστος στα αυτιά κάποιων, ευτυχώς λίγων.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ – Η Μήλος δεν επιβάρυνε την Ελλάδα με πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ, διότι έχει ολοκληρώσει-λειτουργεί έργο αποκατάστασης. Ως προς τον ΧΥΤ το έργο καθυστερεί λόγω δικαστικών εμπλοκών στον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος. Όταν ο βουλευτής μας κατηγορεί για το θέμα αυτό, πραγματικά κάνω σκέψεις για την λειτουργία των Δικαστηρίων. Θα μπορούσατε να είχατε πάρει τα σχετικά έγγραφα και να μην εκτίθεστε.

Πρωτογενής Τομέας

Αναφέρει ότι ο Πρωτογενής Τομέας βρίσκεται σήμερα σε πολύ χαμηλό επίπεδο γιατί πραγματικά δεν έχει να πει τίποτα άλλο.

Επιπροσθέτως δεν γνωρίζει ότι το νησί μας έχει ανάγκη από σφαγείο ή επιμελώς το αποκρύπτει, γιατί έχει υπογραφεί η προγραμματική με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του.

Για την αλιεία συνεχίζει να εμμένει στην θέση του για απαγορεύσεις. Σας θυμίζουμε όμως ότι στη Μήλο αναδείχθηκε μια εναλλακτική μορφή τουρισμού στο συγκεκριμένο τομέα.

Επιπλέον το γεγονός ότι αναγνωρίζει την συμμετοχή του Δήμου μας σε εκθέσεις για την προβολή των τουριστικών μας προϊόντων, αυτό από μόνο του αναιρεί όλα τα προαναφερόμενα σας για τον πρωτογενή τομέα.

Μεταφορές

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι δεν αναφέρει τίποτα αρνητικό κατά της Δημοτικής Αρχής , το οποίο έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με παλαιότερα λεγόμενά του, εναντίων μας.

Περιβαλλοντικές Υποδομές

Είναι εγκληματική αμέλεια από εν ενεργεία Βουλευτή, και μάλιστα της Κυβέρνησης, να αναφέρει ότι η επίλυση (?) των έργων και μάλιστα αυτών που αποτελούν υγειονομική βόμβα, αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα προτεραιότητα, εκθέτοντας τόσο τον εαυτό του όσο και την Κυβέρνηση που υπηρετεί.

Με τον νόμο που ο ίδιος ψήφισε στο ΦΕΚ 151/Α/12-10-2017, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ 123 ( ΑΡΘΡΟ 1 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1Α), ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων υποδομής της χώρας είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ας ανατρέξει στο πρωτόκολλο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ή του Δήμου ώστε να ενημερωθεί εάν έχουμε απαιτήσει την εφαρμογή του ΠΔ123 για έργα στο νησί μας.

Για τον ΧΥΤ έχω αναφερθεί παραπάνω.

Στο θέμα της Αποχέτευσης δείχνει απόλυτα μπερδεμένος καθώς δεν γνωρίζει τα έργα αλλά ως διαφαίνεται από τα γραφόμενα υιοθετεί πλέον το αίτημα του Δήμου μας προς τα Υπουργεία και την Περιφέρεια για τις μονάδες compact.

Ενέργεια

Οι ευθύνες του είναι εγκληματικές , και αναφέρεται μάλλον στο πρόσωπο του όταν μιλάει για λαϊκισμό και έτσι μάλλον αντιλαμβάνεται την απόλυτη άρνηση της Δημοτικής Αρχής στην Αξιοποίηση της Γεωθερμίας Εθνικού Ενδιαφέροντος (Υψηλής Ενθαλπίας). Η εμμονή του για την εγκατάσταση της Γεωθερμίας είναι πράγματι η Βόμβα για την καταστροφή της Μήλου. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αξιοποίηση της Γεωθερμίας Υψηλής Ενθαλπίας (εθνικού ενδιαφέροντος) και σε όποιον ανακινεί και υποκινεί αυτό το θέμα για τη Μήλο!!!

Κοινωνικές Υποδομές Υγείας – Παιδείας - Πρόνοιας και Ασφάλειας

Από την σύντομη τοποθέτηση του το μόνο που γίνεται σαφές είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει την κυρία ευθύνη για την χάραξη και άσκηση της κοινωνικής πολιτικής.

Ο Δήμος Μήλου είναι πάντοτε παρόν σε ότι χρειάζεται για τους δημότες του .

Αφού αντιλαμβάνεται ως αναγκαιότητα και χρέος για το νησί μας την λειτουργία του Γηροκομείου , θα έπρεπε να φροντίσει να μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς την δέσμευση για σταθερή χρηματοδότησή του από πηγές σταθερές .

Πολιτισμός –Αθλητισμός

Την έκθεση ιδεών δεν μπορώ να την αξιολογήσω.

Για ενημέρωση του έχουμε πάρει τους Αιγαιοπελαγίτικους του 2021 και χρηματοδότηση για έργα και ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Μήλου .

Δημόσια Διοίκηση – Υπηρεσίες & θεσμοί λαϊκής συμμετοχής

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών απαιτούνται στελεχωμένες υπηρεσίες, η δέσμευση ένας υπάλληλος φεύγει ένας έρχεται, απλά ανακυκλώνει το πρόβλημα δεν το επιλύει, χρειάζεται άρση της δέσμευσης . Αναμένουμε μετά από πάρα πολύ καιρό τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ για να πάρει ανάσα ο Δήμος.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίζει παιχνίδια εις βάρος της Μήλου! Πόσο μάλλον στον εκπρόσωπό μας στο Κοινοβούλιο!

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΠΡΩΤΑ Η ΜΗΛΟΣ»
Γεράσιμος Δαμουλάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Ετικέτες: