Εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησιωτικό νομό των Κυκλάδων - Αναλυτικά η σταυροδοσία στις Κυκλάδες

Οι Κυκλάδες ψήφισαν “Νέα Δημοκρατία”

Δηλώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστου Καφτηράνη και του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Συρίγου

Γαλάζιες “ντύθηκαν” οι Κυκλάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εθνικής κάλπης της Κυριακής της 7ης Ιουλίου, με τους νησιώτες να συμβάλουν στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και στην εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Το θετικό αποτέλεσμα για τη γαλάζια παράταξη πανηγύρισαν μέλη και φίλοι του κόμματος από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, όπου και παρέμειναν ως αργά το βράδυ παρακολουθώντας αναλυτικά την ψηφοφορία από τα εκλογικά τμήματα, όπως επισήμως ανακοινώνονταν.

Σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ προέβη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, κάνοντας λόγο για αλλαγή σελίδας στη χώρα από σήμερα, ενώ το εκλογικό αποτέλεσμα σχολίασε και ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Συρίγος, ο οποίος βρισκόταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερμούπολη της Σύρου.

Βάσει των αποτελεσμάτων, πρέπει να σημειωθεί πως στη Σύρο επικράτησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που ερμηνεύεται και ως προσωπική νίκη του Αντώνη Συρίγου.

Σύμφωνα με την ψηφοφορία και τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι νέοι βουλευτές από τον νομό Κυκλάδων θα είναι οι Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας από τη ΝΔ και ο Νίκος Συρμαλένιος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γαλάζιες Κυκλάδες επέλεξαν Νέα Δημοκρατία”

 

 

Εμφανώς ικανοποιημένος και χαρούμενος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καφτηράνης δήλωσε τα παρακάτω, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Κυριακής, οπότε και δεν είχαν “κλείσει” συνολικά τα αποτελέσματα για τη σταυροδοσία των Κυκλάδων.

“Από τα αποτελέσματα μέχρι τώρα και μετά την αποδοχή της ήττας του από τον κ. Τσίπρα, σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Παρ' όλη την προσπάθεια που έγινε το τελευταίο διάστημα και κυρίως την τελευταία εβδομάδα, με διχαστικό λόγο με παραπληροφόρηση και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο – fake news που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ, είδαμε ότι η Νέα Δημοκρατία άντεξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε αυτοδύναμα πλέον τις σημερινές εθνικές εκλογές.

Αύριο ξημερώνει μία νέα μέρα για την Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως πολλές φορές το είπε θα είναι ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Και στις Κυκλάδες η Νέα Δημοκρατία κερδίζει την πρώτη θέση με μία μεγάλη διαφορά. Άρα, επανέρχεται η κανονικότητα στις Κυκλάδες. Οι γαλάζιες Κυκλάδες ψήφισαν και πάλι Νέα Δημοκρατία. Μέχρι στιγμής στο 40% περίπου υπάρχει μία διαφορά 13 μονάδες μπροστά η Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε ακόμη εικόνα τελική για τους υποψήφιους βουλευτές, ωστόσο ξεχωρίζει από εμάς ο κ. Βρούτσης, οπότε θα είναι σίγουρα βουλευτής και θεωρώ και η κα Μονογυιού θα είναι δεύτερη στις Κυκλάδες. Περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα διότι θα παλέψουν για την τρίτη θέση ο κ. Βακόνδιος με τον κ. Φόρτωμα.

Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε μεγάλη βαρύτητα τελευταία στο πρόγραμμά της, το οποίο καθημερινά ανεδείκνυε ο Πρωθυπουργός γυρίζοντας όλη την περιφέρεια της Ελλάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καθημερινή επαφή με τους πολίτες και νομίζω ότι αυτό ήταν που έδωσε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία.”.

Δώσαμε αξιοπρεπή αγώνα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο”

 

 

“Απολύτως σεβαστή” χαρακτήρισε τη λαϊκή ετυμηγορία ο Αντώνης Συρίγος, ο οποίος από την πλευρά του, υποστήριξε πως, καθώς υπήρξαν κατακτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στη θητεία που ολοκληρώθηκε, η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει ισχυρή παρουσία εντός Βουλής.

Σχολιάζοντας γενικότερα το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Συρίγος ανέφερε τα παρακάτω: “Το εκλογικό σώμα μίλησε και σεβόμαστε την απόφασή του. Η απόφασή του έδωσε αυτοδυναμία στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο από αύριο θα σχηματίσει απ΄ ό,τι φαίνεται κυβέρνηση. Εμείς δώσαμε έναν αξιοπρεπή αγώνα, μία αξιοπρεπή μάχη, τόσο σε τοπικό, όσο και σε γενικό επίπεδο. Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας και πιστεύουμε ότι θα υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση, δημιουργική αντιπολίτευση, - αλλά ισχυρότατη(!) - διότι υπάρχουν κατακτήσεις, οι οποίες δεν πρέπει επ΄ ουδενί να ακυρωθούν κι αυτές αφορούν το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα, όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, γιατί το μεγάλο πρόβλημα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων όπως ξέρετε ήταν η αποχή. Επίσης, να ευχαριστήσω και τους φίλους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έτρεξαν κι εκείνοι για να βοηθήσουν σε αυτήν την εκλογική διαδικασία.”.

Μιλώντας ειδικότερα για τα τοπικά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα στη Σύρο, δήλωσε τα εξής: “Δεν έχω μία γενικότερη εικόνα (σσ. για Κυκλάδες). Είναι προφανές ότι και τοπικά προηγείται η Νέα Δημοκρατία. Εκείνο που έχω ως εικόνα είναι ότι η Σύρος, αυτό το νησί το δημοκρατικό – όχι τώρα μόνο, πάντα – κράτησε, εκτιμώντας αυτό το οποίο έγινε όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι το ποσοστό το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουμε λάβει είναι κάτι που μας τιμά ιδιαίτερα. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τους συμπολίτες μου τους Συριανούς για την εκτίμησή τους. Και αυτούς, οι οποίοι μας ψήφισαν και τους άλλους, οι οποίοι μπορεί να ήταν εναντίον μας, αλλά δεν είπαν μία κακή κουβέντα. Δόθηκε κι εδώ μία αξιοπρεπής μάχη. Άρα, ευχαριστώ τους Κυκλαδίτες, ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Συριανούς, οι οποίοι ήταν ένα ανάχωμα σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο ήταν αρκετά δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε στο να συγκρατήσουμε όλα αυτά τα πράγματα που ενδεχομένως να τεθούν υπό αμφισβήτηση.”.

Σχετικά με διεκδικήσεις για τα νησιά, ο κ. Συρίγος πρόσθεσε τα ακόλουθα: “Ζητώ από την επόμενη Βουλή που θα είναι Αναθεωρητική να υποστηρίξει τη βελτίωση του άρθρου 101 παρα 4, την οποία εμείς είχαμε την πρωτοβουλία να φέρουμε, σύμφωνα με την κατεύθυνση που έχουμε δώσει (πήραμε 170 ψήφους). Η κατεύθυνση είναι δεδομένη, αλλά εκείνο που τους ζητώ είναι να δεσμευθούν όλοι και να υποστηρίξουν αυτό το άρθρο. Θα δώσει μία ανάσα στα νησιά.

Επίσης να υποστηρίξουν το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Εκείνο το οποίο ακόμη πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και για το οποίο εμείς δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία, είχαμε ένα έλλειμμα, είναι η αλλαγή νοοτροπίας. Η αλλαγή νοοτροπίας που αφορά και τους πολιτικούς και τους δημόσιους λειτουργούς, αλλά και τη συμπεριφορά πολλές φορές του εκλογικού σώματος. Το λέω αυτό χωρίς να έχει ίχνος επίκρισης προς οιονδήποτε γιατί όπως σας είπα η γνώμη η λαϊκή είναι σεβαστή. Αυτό σημαίνει εκλογές. “Ό,τι αν τω Δήμω δοκεί άριστον είναι” όπως έλεγαν οι Αθηναίοι. Κι αυτό το σεβόμαστε και σε γενικό και σε πανελλήνιο επίπεδο.”.