Επισκέψεις Δημάρχου Κέας σε Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, 2η ΥΠΕ και άλλες υπηρεσίες

  • Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2019 - 13:46

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη της Δημάρχου Κέας, κ. Ειρήνης Βελισσαροπούλου, στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Στρατάκου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής συζητήθηκαν θέματα και προβλήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους του νησιού μας, όπως αγροτικοί δρόμοι, αδειοδοτήσεις στάβλων, παραδοσιακές φυλές βοοειδών και άλλα.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου), κ. Περικλή Αλεβίζο. Στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση από τη Δήμαρχο για τα προβλήματα του τομέα της Υγείας που αφορούν το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κέας, κυρίως προβλήματα που αφορούν την έλλειψη προσωπικού, με πρώτιστο το θέμα της έλλειψης παιδιάτρου. Συζητήθηκε ακόμα το αίτημα του Δήμου Κέας για θέση τρίτου αγροτικού ιατρού καθώς και για θέματα τηλεϊατρικής.

Την ίδια ημέρα η Δήμαρχος παρευρέθη στο Διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση των επισκέψιμων ενάλιων χώρων πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς με τίτλο  «Dive in Blue Growth», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα. Ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο κ. Γιάννης Τζαβελάκος, επαγγελματίας του καταδυτικού τουρισμού στην Κέα. Η ομιλία του είχε θέμα «Operating contemporary recreational submersibles in Kea’s Underwater Historic Park – Η λειτουργία των σύγχρονων υποβρυχίων αναψυχής στο υποβρύχιο ιστορικό πάρκο της Κέας».

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου είχαν προηγηθεί επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και ενημέρωση της Δημάρχου σχετικά με την πορεία υλοποίησης μελετών που αφορούν το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, τη μελέτη για το κτήριο «Ρεδιάδειο» στην Ιουλίδα, ενώ προτάθηκε επίσης η υλοποίηση μελέτης για κατασκευή Παιδικού Σταθμού. Επιπλέον, αναλύθηκαν οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το Ξενοδοχείο «Η Τζιά μας» και έγινε ενημερωτική συνάντηση για την πορεία του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κέας.