Την απόφαση, ο Δήμος Κέας να τιμήσει τον ευεργέτη των νησιών, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας

Επίτιμος Δημότης Κέας ο Αθ. Μαρτίνος

Απόδοση τιμής, για την προσφορά του στο νησί, δείχνει το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας στον ιδιοκτήτη, Διευθύνων Σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Eastern Mediterranean Maritime και ευεργέτη του νησιού, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέας, η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου, εισηγούμενη το σχετικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, τόνισε, πως «είναι τιμή και συγχρόνως υποχρέωση μας να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την ανιδιοτελή προσφορά του κ. Μαρτίνου Αθανασίου στην Κέα, μια προσφορά που δίνεται με γενναιοδωρία, κυρίως αθόρυβα και έχει καταφέρει να επιτελέσει ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο στο νησί μας».

Δίνοντας ένα σύντομο βιογραφικού του κ. Μαρτίνου, η Δήμαρχος υπενθύμισε, πως «ο κ. Μαρτίνος Αθανάσιος, πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με Ναυτιλιακές σπουδές στο Λονδίνο, είναι ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της Ναυτιλιακής Εταιρίας Eastern Mediterranean Maritime με έδρα τη Γλυφάδα. Επίσης, είναι Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους. Είναι νυμφευμένος με την κ. Μαρίνα Μπαρτσώκα-Μαρτίνου και πατέρας της Γεωργίας Μαρτίνου, βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με την εισήγηση της κ. Βελισσαροπούλου, «ο κ. Μαρτίνος έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με την Κέα επί σειρά ετών, βοηθώντας τα σχολεία του νησιού, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κέας με τη δωρεά πυροσβεστικού οχήματος, έχει αναλάβει την οικονομική στήριξη για να γίνει συντήρηση ναών όπως η Αγία Τριάδα στην Κορησσία και το Μοναστήρι της Παναγίας Καστριανής. Έχει πλείστες φορές βοηθήσει στην υλοποίηση πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων τόσο στην Κέα όσο και στην Μακρόνησο όπου, έχει αναλάβει την αναστήλωση του ναού του Αγίου Γεωργίου, στην μνήμη του οποίου επιτελείται λειτουργία και πανήγυρις κάθε χρόνο. Αξιέπαινη είναι επίσης η βοήθειά του σε θέματα που εξυπηρετούν την καθημερινή ζωή των μόνιμων κατοίκων και παραθεριστών της Κέας, όπως η βοήθειά του στην υλοποίηση της μελέτης του δρόμου της Καρθαίας».

Όσον αφορά την απόδοση τιμής προς το πρόσωπό του, η Δήμαρχος υπογράμμισε, ότι «είναι μεγάλος ο κατάλογος των δωρεών και της συνεισφοράς του στο νησί της Κέας. Ως εκ τούτου ως ένδειξη εκτίμησης στην προσφορά του στην Κέα, προτείνουμε την ανακήρυξη του κ. Μαρτίνου Αθανασίου ως Επίτιμο Δημότη Κέας».

Τέλος και προτού η εισήγηση ψηφιστεί ομόφωνα από το Σώμα, η Δήμαρχος πρότεινε η ανακήρυξη να πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή όπου θα του αποδοθεί τιμητική πλακέτα και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σε επόμενο χρόνο.