Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δήμο Τήνου

«Πάνω απ' όλα η Τήνος»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Δήμος Τήνου, με το Δήμαρχο να κάνει εκτενή αναφορά στα πολλά και ποικίλα έργα, που κατάφερε να δρομολογήσει η δημοτική αρχή, κυρίως, μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Παρουσία των εκπροσώπων της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας, της Επάρχου, μελών του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων, εκπροσώπους της διοίκησης του ΠΙΙΕΤ, αλλά και των τοπικών φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Τήνου.

Κατά την ομιλία του πριν την κοπή της πίτας, ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Ιωάννης Σιώτος, αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής, όπως αυτή σχηματίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 27ης Μαΐου 2019.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, το 2019 αποτέλεσε χρονιά – σταθμό για την πορεία της Τήνου, με σημαντικές πολιτικές και αυτοδιοικητικές εξελίξεις. «Η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο και η εκλογή μίας νέας κυβέρνησης με επικεφαλής έναν πρωθυπουργό που επισκέπτεται και αγαπά το νησί μας, σε συνδυασμό με την εκλογή ενός βουλευτή που είναι από τον τόπο μας, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να επιλύσουμε οριστικά, διαχρονικά προβλήματα και ειδικά στον τομέα των βασικών υποδομών», ανέφερε, ωστόσο ξεκαθάρισε, πως «θεμιτές οι πολιτικές προτιμήσεις και οι φιλίες, αλλά πέρα και πάνω απ' όλα, βρίσκεται το συμφέρον του νησιού».

Ο κ. Σιώτος έκανε μνεία στο πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας που επικρατεί μεταξύ των – για πρώτη φορά στο Δήμο Τήνου – τεσσάρων παρατάξεων, όπως επίσης μεταξύ Δήμου και Τοπικών Συμβουλίων, κάνοντας αναφορά και στα λόγια του αείμνηστου Δημάρχου Σίμου Ορφανού, πως «η Τήνος μόνο ενωμένη θα πάει μπροστά».

Ο Δήμαρχος τόνισε, πως «μόνο τις πρώτες 120 ημέρες καταφέραμε και δρομολογήσαμε έργα 3 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ προτεραιότητα της δημοτικής αρχής με ορατά αποτελέσματα, όπως είπε, ήταν οι τομείς της καθαριότητας και της ύδρευσης.

Μάλιστα, επεσήμανε, πως στις αρχές Δεκεμβρίου άνοιξε ο διεθνής διαγωνισμός, ύψους 1.125.000 ευρώ, για το έργο της “Επεξεργασίας νέων αστικών σύμμειτκων απορριμμάτων Δήμου Τήνου – Μεταβατική Περίοδος”, που έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία των σκουπιδιών του νησιού, μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του υπερσύγχρονου ΧΥΤΥ και της κομποστοποίησης, ένα έργο προϋπολογισμού 8 εκ. Ευρώ, που σύμφωνα με τον κ. Σιώτο, θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της διαχείρισης στερών αποβλήτων στο νησί.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε διάφορα έργα που προετοιμάζονται, έχουν δρομολογηθεί ή ολοκληρώθηκαν, όπως, μεταξύ άλλων, η επιχορήγηση του ΥΠΕΣ για προμήθεια οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ο διαγωνισμός για προμήθεια press containers, η προμήθεια από το Λ.Τ. Τήνου οικολογικού βυθιζόμενου συστήματος συμπίεσης απορριμμάτων στην παραλία, οι δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση, οι δράσεις για επαρκή και ποιοτική υδροδότηση, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης φάσης με την προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης 1000κ.μ.

Ο κ. Σιώτος έκανε εκτενή αναφορά στα έργα και τις δράσεις του Δήμου για επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, κοινωνικές δράσεις, πολιτιστικές δράσεις που δρομολογούνται, την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, τα έργα του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, όπως την προμήθεια υπόγειων κάδων στο λιμάνι, την εγκατάσταση WiFi σε όλο το μήκος του λιμένα, την προώθηση των μελετών για την επισκευή και συντήρηση του κεντρικού λιμένα της Τήνου, αλλά και για την αναβάθμιση και αποκατάσταση της ασφάλειας, χωρίς να παραλείψει και την δρομολόγηση του ζητήματος του υδατοδρομίου. Τέλος, ο Δήμαρχος έκανε μνεία στις δράσεις για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, ενώ έκλεισε τονίζοντας, ότι το “Εμείς” οφείλει να μπαίνει πάντα πάνω από το “Εγώ”, ενώ πάνω απ΄όλα βρίσκεται η Τήνος.

Ετικέτες: