Στην Αστυπάλαια για την αποστολή της Axion Hellas ο Γ. Χατζημάρκος

  • Τρίτη, 9 Απριλίου, 2019 - 17:54

Μετά από την περιοδεία του σε νησιά των Κυκλάδων, στην Αστυπάλαια βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, όπου υποδέχθηκε τα μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Axion Hellas, στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών πλόων που πραγματοποιεί στα νησιά.

Περισσότεροι από 120 εθελοντές, μεταξύ των οποίων 48 γιατροί, 28 διαφορετικών ειδικοτήτων, νοσηλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί της Axion Hellas, επί ένα διήμερο, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Αστυπάλαιας, παράλληλα με ένα εντατικό πρόγραμμα ενημερωτικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία ιδρύματα από όλη τη χώρα, τα οποία ειδικεύονται σε τομείς πολύ σοβαρούς που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Στην διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, γιατροί όλων των ειδικοτήτων και οδοντίατροι εξέτασαν δωρεάν τους κατοίκους, στο πλαίσιο της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς τους.

Επίσης, εγκαινιάστηκε το πολυγήπεδο 5x5 που έφτιαξε η Axion Hellas στην περιοχή Λιβάδι, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου Αστυπάλαιας, Πανορμίτη Κονταράτου, όλης της ομάδας των εθελοντών και πολλών κατοίκων του νησιού.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε στους μαθητές της Αστυπάλαιας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» σε συνεργασία με το Doukas School , το Marianna V. Vardinoyannis Foundation και το Robert F. Kennedy Human Rights. Το πρόγραμμα που συνδυάζει παιχνίδι και θέατρο για τους μικρούς μαθητές, βασίζεται στο βιβλίο «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία: Υπέρμαχοι των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που Αλλάζουν τον Κόσμο μας» της διεθνούς ακτιβίστριας και πολυβραβευμένης συγγραφέως, Κerry Kennedy, Προέδρου του Robert F. Kennedy Human Rights.

Στην αποστολή συμμετείχε και η μη κυβερνητική οργάνωση «Μαζί για το παιδί» και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που μίλησαν και συμβούλευσαν τους γονείς σχετικά με τη βέλτιστη επικοινωνία εντός της οικογένειας και την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, σε ομιλία που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας.

Όσον αφορά τις περιβαλλοντικές δράσεις, η Axion Hellas σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βατραχανθρώπων Ελλάδος καθάρισαν το βυθό στο λιμάνι της Ανάληψης στην Αστυπάλαια. Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντικού καθαρισμού της Ελλάδας του οργανισμού Let's Do It Greece και σε συνεργασία με τη HELMEPA και τη WWF Greece, η Axion Hellas ένωσε τις δυνάμεις της με τα παιδιά της Αστυπάλαιας και καθάρισαν την παραλία Πέρα Γιαλός.

Δύο θεατρικές παραστάσεις συμπλήρωσαν το πρόγραμμα της παρουσία της Axion Hellas στην Αστυπάλαια.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά με την δράση της Axion Hellas στα νησιά:

«Εθελοντικές πρωτοβουλίες και εξορμήσεις όπως αυτές της Axion Hellas, είναι αξιέπαινες. Για τα μικρά νησιά, έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία. Η πολύπλευρη δράση της δεν είναι σημαντική μόνο για το χειροπιαστό αποτέλεσμα που φέρνει, αλλά και για την ασφάλεια που σου δίνει η γνώση ότι υπάρχουν κάποιοι που σε σκέφτονται και νοιάζονται. Σε μια κοινωνία με αντανακλαστικά, όλοι μπορούμε να ελπίζουμε».

Η Αxion Hellas είναι μία από τις πιο επιτυχείς προσπάθειες στήριξης των ακριτών σε στεριά και θάλασσα. Πρόκειται για τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ίδρυσε ο Βασίλης Πατέρας, ο οποίος είναι και πρόεδρός της, στα τέλη του 2016. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη της και ιδιώτες δωρητές και μέχρι στιγμής έχει κάνει πλόες σε Αιγαίο και Ιόνιο, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες.