Συνάντηση με Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων για τον συνδυασμό "Πρώτα η Σύρος"

  • Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2019 - 10:04

   Ιδιαίτερα εποικοδομητική και ενημερωτική ήταν η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5  Μαρτίου 2019, στην Ερμούπολη, μεταξύ της υποψηφίας Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Μαρίας Καζαντζάκη, του  Προέδρου του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων κ. Γιώργου Ευριπιώτη  και μελών του ΔΣ του συλλόγου.

   Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού “Πρώτα η Σύρος” κ. Υμεναίος Μαυρής και Βενέδικτος Σούμπιτσης.

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το νησί μας ,  για τα οποία ο Σύλλογος  Μελετητών Μηχανικών είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος επιστημονικός φορέας.  ο οποίος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά για την επίλυση τους. 

  Το επί πολλά χρόνια άλυτο θέμα του Πολεοδομικού της  Ερμούπολης, η εξάρτηση από το Υπουργείο Πολιτισμού, τα εγκαταλελειμένα και επικίνδυνα κτίρια της Ερμούπολης, οι περιοχές  Natura της Σύρου , θέματα της Πολεοδομίας και η φθίνουσα οικοδομική δραστηριότητα ήταν τα βασικά θέματα στα οποία ο Σύλλογος κατέθεσε τις απόψεις του και ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση από πλευράς του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» για τις προγραμματικές του θέσεις.

  Επισημάνθηκε επίσης ότι, κατόπιν της  δυναμικής στάσης του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων και της παρέμβασης της Μαρίας Καζαντζάκη στο Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης  στο θέμα των δασικών χαρτών στην Σύρο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, υπήρξε  ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με αποτέλεσμα σήμερα το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις  και να έχει φτάσει προς συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Στο τέλος της συνάντησης η κ. Καζαντζάκη αφού ευχαρίστησε τους μελετητές για την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση τόνισε : “ O συνδυασμός μας, εκτιμώντας το επιστημονικό έργο των μελετητών, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τον λόγο στους αρμόδιους,  ακούγοντας και αξιοποιώντας τις προτάσεις τους.”