Συνάντηση των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ με κατοίκους στην Άνω Σύρο

  • Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019 - 13:03

Την Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, ο Νίκος Λειβαδάρας επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη Σύρο» και υποψήφιοι του συνδυασμού, συναντήθηκαν με τους κατοίκους  της Άνω Σύρου στο καφενείο «Η Απάνω Χώρα».

Στην ομιλία του ο Νίκος Λειβαδάρας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την περιοχή, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναζωογόνησης του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε και η συζήτηση που ακολούθησε με τους κατοίκους της περιοχής. Η ανάγκη καθορισμού περιοχής για χρήση από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προβάλλει πλέον επιτακτικότερη από ποτέ.

Ο Νίκος Λειβαδάρας παρουσίασε τις θέσεις του για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή όπως η αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας του Οικισμού, οι δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, τα θέματα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας των ηλικιωμένων, η εύρυθμη λειτουργία των μουσείων, ο εμπλουτισμός και ο συντονισμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.λ.π.

Στη συνέχεια ανέπτυξε το σχεδιασμό για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ανάπτυξη του γεωτουρισμού που θα έχει άμεσα οφέλη για την περιοχή.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση των υποδομών της ευρύτερης περιοχής όπως η αποκατάσταση του γηπέδου, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η σταδιακή αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης όπου απαιτείται, η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού μέσα από την αντικατάσταση των λαμπτήρων με λάμπες νέας τεχνολογίας, καθώς επίσης και λύσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στον Οικισμό.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους δημότες για όλα τα παραπάνω θέματα και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση το επόμενο ραντεβού να γίνει στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοτικής συνέλευσης. 

#ΗΕΠΟΜΕΝΗΜΕΡΑ