Συνάντηση Γ. Μαραγκού με το Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών Ν. Κυκλάδων

  • Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019 - 16:34

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων κ. Γιώργου Ευριπιώτη και με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός, την Τρίτη 23 Απριλίου 2019, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Αλέξανδρου Αθανασίου και Φραγκίσκου Βακόνδιου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Αλέξη Τσιάντη και της υποψήφιας Συμβούλου κας Ιωάννας Σίμου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένους άξονες που απασχολούν τον κλάδο των Μελετητών Μηχανικών αλλά και όλους τους φορείς για το νησί της Σύρου, τονίζοντας τη σημασία αντιμετώπισης συγκεκριμένων πολεοδομικών κωλυμάτων, τα οποία δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης μας.

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση κυμάνθηκε στα εξής θέματα:

  • Στην από κοινού προσπάθεια για τον αποχαρακτηρισμό της Ερμούπολης ως ιστορικού τόπου ή έστω για τη μείωση της ακτίνας εμβέλειας του χαρακτηρισμού, καθώς λόγω αυτού έχουν προκύψει και εξακολουθούν να προκύπτουν πολλαπλά προβλήματα. Προτάθηκε μάλιστα η σύσταση γνωμοδοτικής επιτροπής για τον σκοπό αυτό.

  • Στην προσπάθεια όσο το δυνατόν μεγαλύτερης απεμπλοκής του Υπουργείου Πολιτισμού από τις εγκρίσεις και τις αδειοδοτήσεις στην Ερμούπολη, με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις.

  • Στο θέμα της Πολεοδομικής Μελέτης της Ερμούπολης, για το οποίο προτάθηκε από τους Μελετητές Μηχανικούς η εκ νέου σύνταξη της Πολεοδομικής Μελέτης ή η παύση των διαδικασιών για την έγκριση της ήδη υπάρχουσας.

  • Στο μείζον ζήτημα των Δασικών Χαρτών, καθώς και στη συμβολή του Δήμου για εκ νέου ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο καθώς και την περαιτέρω ενημέρωση των ιδιοκτητών.