Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου για τη χρηματοδότηση του open mall

  • Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 22 Μαΐου. 2019 - 7:53

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για την θετική έκβαση του σχεδίου υπαγωγής στο έργο «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», που θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης. Το σχέδιο υποβλήθηκε από κοινού από τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και θα υλοποιηθεί με την συνεργασία και των δύο φορέων.

Η έγκριση αυτή είναι πολύ σημαντική και σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον εμπορικό κόσμο της Σύρου, καθώς αποσκοπεί στην τόνωση της αγοράς του εμπορικού κέντρου του νησιού μας, με την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση τόσο των επιχειρήσεων όσο και του δημόσιου χώρου.

Η συνεργασία του συλλόγου μας με την Δημοτική αρχή ήταν συνεχής και εντατικοποιημένη, μιας και η δομή των προαπαιτούμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της υποβολής, απαιτούσε επιμελή προσπάθεια και άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Αποτέλεσμα αυτής, ήταν η θετική έκβαση της υπόθεσης με την έγκριση του φακέλου υποβολής στη λίστα με τους αρτιότερους των προτάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Το ύψος της δαπάνης που θα υλοποιηθεί ανέρχεται περίπου στο ποσόν του 1.350.000€ και αφορά αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στις προσόψεις των επιχειρήσεων που συμμετέχουν και βρίσκονται στις οδούς Χίου, Σταματίου Πρωίου, Πελοποννήσου, Πλατείας Άννης Κουτσοδόντη, Πρωτοπαπαδάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θυμάτων Σπερχειού, Πετροκοκκίνου, Βικέλα κ.α., καθώς και παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου ήταν από τους λίγους εμπορικούς συλλόγους στη χώρα, που κατάφερε με οργανωτική επάρκεια να έχει τη δομή και τα κριτήρια που το πρόγραμμα έβαζε ως προϋποθέσεις. Κατάφερε έτσι αυτόνομα και χωρίς την ομπρέλα ή την στήριξη κανενός άλλου φορέα να μπει στην συνέργεια με το Δήμο (ως δικαιούχος) και να καταφέρει κάτι, που κατά γενική αποδοχή, ήταν πολύ δύσκολο. Και αυτό ήταν η έγκριση και η θετική εξέλιξη της ένταξης στο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου κος Ευάγγελος Αλεξανδρίδης, με αφορμή την επιτυχημένη αυτή εξέλιξη που θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο ανάκαμψης της αγοράς, θα ήθελε να ευχαριστήσει:

  • Το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης για τη συνεργασία και ιδιαίτερα τον Γραμματέα κο.Αλέξη Τσιάντη, ο οποίος επέδειξε πραγματικό ζήλο και αποφασιστικότητα στην διαδικασία κατάθεσης του έργου.

  • Τον κο. Ιωάννη Παππά, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Συγχρηματοδοτούμενων ‘Εργων του Ι.Ν.Ε.Μ.Υ της Ε.Σ.Ε.Ε., για την συνεχή, πρόθυμη και άρτια υποστήριξή του.

  • Το Δ/Σ του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου και την Γραμματέα του, οι οποίοι με αφοσίωση και πίστη εργάστηκαν εντατικά και αδιάκοπα την χρονική περίοδο της υποβολής της πρότασης.

  • Τέλος τους συναδέλφους – εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η θετική τους ανταπόκριση και η πίστη τους στο όραμά μας, μας βοήθησαν να πετύχουμε την ένταξη της πόλης μας στο σπουδαίο αυτό εγχείρημα. Τους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά με ιδέες και προτάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του έργου, ώστε το αποτέλεσμα να έχει ποιοτικά, λειτουργικά και αισθητικά χαρακτηριστικά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου θα διοργανώσει μελλοντικά συζητήσεις που θα αφορούν το είδος και τα χαρακτηριστικά των παρεμβάσεων και θα συναποφασίσει με τη συμμετοχή των ωφελούμενων, πάντα με κριτήριο την ισότιμη συνεργασία, τις λεπτομέρειες της υλοποίησης του έργου.