Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Συνάντηση Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης με χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

  • Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, 2020 - 10:13

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη πραγματοποίησε, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, με κεντρικό θέμα συζήτησης την επιτυχή εξέλιξη της μεταβίβασης σε ιδιωτική εταιρεία του ιστορικού ακινήτου «Κυκλαδικόν», ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος «Άννης Κουτσοδόντη», επί της Πλατείας Μιαούλη. Το εν λόγω ακίνητο πρόκειται να αξιοποιηθεί με τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας πολυτελείας, αποτελούμενης από δεκατέσσερις (14) σουίτες και κοινόχρηστους χώρους ανάλογης ποιότητας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο τόσο για το χρονοδιάγραμμα και τις ακριβείς διαδικασίες της μίσθωσης, όσο και για το κόστος των εργασιών, οι οποίες προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός της επόμενης εβδομάδας και αφορούν στην απάντληση των υδάτων στις υπόγειες δεξαμενές του κτιρίου (εκτάσεως 420 τ.μ.), καθώς και στην αφαίρεση από το εσωτερικό του οικοδομήματος όλων των υλικών που υπάρχουν λόγω της κατάρρευσης της οροφής. Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε ότι πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και το αίτημα για την οριστική αδειοδότηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Κατόπιν της πολύ θετικής αυτής έκβασης, ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη θερμά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την πολύτιμη συμβολή του και ευχήθηκε αυτή να είναι η αρχή για τη αξιοποίηση και άλλων εμβληματικών κτιρίων του νησιού μας, με γνώμονα αφενός τη διαφύλαξη και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της πολιτισμικής ταυτότητας της Σύρου και αφετέρου την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.