Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Συναντήσεις του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης για το θέμα του κορωνοϊού

  • Τρίτη, 10 Μαρτίου, 2020 - 15:48

Κατόπιν της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφορικά με τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας κ. Μηνάς Αληφραγκής επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, το Νοσοκομείο Σύρου και πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διοικητή κ. Μιχαήλ Ζουλουφό, τον Διοικητικό Διευθυντή και μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων κ. Νικόλαο Τρίτζαλη, το μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων κα Σοφία Δρακωτού και τον Υπεύθυνο Διαχείρισης και Συντονισμού κ. Αντώνιο Ταξίδη.

Βάσει των ανωτέρω, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ήδη εφαρμόζει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αναστέλλοντας συγκεντρώσεις, συναθροίσεις και εκδηλώσεις, ενημερώνοντας παράλληλα το υπαλληλικό προσωπικό για τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους εργασίας, έτσι όπως απεστάλησαν από το Υπουργείο Υγείας (ΑΔΑ:Ω5ΖΨ465ΦΥΟ-Ξ7Η).

Επίσης, παροτρύνει τους δημότες να ακολουθούν οικειοθελώς και υπεύθυνα τους κανόνες ατομικής υγιεινής και καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, συστήνεται:

  • Η αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

  • Ο καλός εξαερισμός σε όλους τους χώρους.

  • Το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.

  • Η αποφυγή κοινής χρήσης προσωπικών αντικειμένων.

  • Η αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα.

  • Η κάλυψη του στόματος και της μύτης με ιατρική μάσκα, χαρτομάντιλο ή λυγισμένο αγκώνα, όταν βήχετε ή φταρνίζεστε.

  • Πριν την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, επικοινωνήστε αρχικά με τον οικογενειακό ή θεράποντα ιατρό ή τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210 5212054 ή 1135), σε περίπτωση πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή.

Ενημερώνουμε, τέλος, ότι το Νοσοκομείο Σύρου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

 

 

Ετικέτες: