Διεθνείς μουσικές συναντήσεις στη Νάξο

  • Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2019 - 13:31

Μουσικοί, συνθέτες και εκτελεστές, εικαστικοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και ποιητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στη Νάξο για 10 μέρες με σκοπό την συνεργασία και δημιουργία νέων έργων.

  • Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, 21:00

Λύκειο-Γυμνάσιο Τραγαίας, Χαλκί

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας

Είσοδος ελεύθερη

Λες να είναι ..… ή κάτι άλλο;

4 τρομπέτες, 2 τρομπόνια, 1 σαξόφωνο, μία βιόλα, ένα κοντραμπάσο, ένα τσέλο, ένα φαγκότο, μερικές κιθάρες, 10 μουσικοί από τον Καναδά, την Αμερική και άλλοι τόσοι από την Ελλάδα σχεδιάζουν κάτι ασυνήθιστο: τζαζ, κλασική, παραδοσιακή μουσική                                                                           

  • Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, 19:00

Πρώην Σχολή Ουρσουλινών, Κάστρο Χώρας

Είσοδος ελεύθερη

Μουσικοί και μουσικές από την Αμοργό, τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες

Ο ερευνητής, συνθέτης και πιανίστας Παναγιώτης Λιαρόπουλος, καθηγητής στο Berklee College of Music (Βοστώνη-ΗΠΑ) μιλάει για την δημιουργία του πρώτου Οπτικοακουστικού Ψηφιακού Αρχείου Παραδοσιακής Μουσικής της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων (Σχοινούσα, Ηρακλειά, Δονούσα, Κουφονήσι). Το αρχείο θα φιλοξενήσει όλες τις υπάρχουσες πηγές (ηχητικές, οπτικές, έντυπες και προφορικές) που αφορούν την οργανική και φωνητική παραδοσιακή μουσική των πέντε νησιών.

Συνάντηση παραδοσιακών μουσικών από Αμοργό και Νάξο. Τακίμια νέων.  Εργαστήρια για παιδιά. Παραδοσιακό κέρασμα με λουκούμι, ρακί και κίτρο.

19:00 – 20:00 Εργαστήρι παραδοσιακών οργάνων για παιδιά με τον Ψαροστέφανο από το  Φιλώτι.  Όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεχτα.

20:00 – 21:00  Τα παιδιά θα μάθουν δύο παραδοσιακά τραγούδια με την Άννα Δανιηλίδη,     καθηγήτρια του Προσχολικού Τμήματος των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής και του τμήματος του Πιάνου.

20:00 – 21:00 Παρουσίαση του Παναγιώτη Λιαρόπουλου και συζήτηση μα Νάξιους και Αμοργιανούς μουσικούς.

21:00 – 21:30  Τα παιδιά του εργαστηρίου θα τραγουδήσουν για όλους με συνοδεία του Ψαροστέφανου και των μαθητών του.

21:30 Παραδοσιακή μουσική στις αυλές της Σχολής Ουρσουλινών και στα γειτονικά σοκάκια του κάστρου με πολλά τακίμια νέων και καταξιωμένων μουσικών που παίζουν με φυσικό ήχο.  Παραδοσιακά κεράσματα με λουκούμι, ρακί και κίτρο.

Νέοι μουσικοί (15-25 χρονών αλλά και μεγαλύτεροι ή μικρότεροι), είστε ευπρόσδεκτοι να δηλώσετε συμμετοχή για να παίξετε.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με την κα. Κατερίνα Σιδερή στο τηλέφωνο (697) 738-7578.

Συναυλίες – Διεθνείς Μουσικές Συναντήσεις, Νάξος, 2019

  • Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 19:30

Είσοδος ελεύθερη

Για να γνωρίσουμε τη Νάξο

Η μουσική, ο χορός, το θέατρο, η ποίηση και οι εικαστικές τέχνες μας ξεναγούν σε ένα ασυνήθιστο σεργιάνι για να γνωρίσουμε τα γνωστά άγνωστα χωριά μας. 

Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί προσεχώς.