Μουσική Συνάντηση Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων και της Παιδικής Χορωδίας «TINangels» στην Τήν

  • Τρίτη, 14 Μαΐου, 2019 - 10:46

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Τήνο η «Μουσική Συνάντηση» της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων και της Παιδικής Χορωδίας «TINangels» της Τήνου.

 

Οι δύο χορωδίες παρουσίασαν μέρος του ρεπερτορίου τους, ενώ το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα έκλεισε με την ταυτόχρονη απόδοση 3 τραγουδιών και από τις 2 χορωδίες μαζί. Οι μικροί χορωδοί, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, ενώ εξέπληξαν ευχάριστα με την κοινή τους παρουσία.

 

Πρώτη φορά, δύο παιδικές/νεανικές χορωδίες από δύο διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων ανέλαβαν να διοργανώσουν μία τέτοια μεγάλη κοινή συναυλία, χάριν της οποίας μετακινήθηκαν πάνω από 160 άτομα. Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη φορέων, όπως  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου-Tήνου, τους οποίους οφειλετικά και εγκάρδια ευχαριστούμε.

 

Η συνεργασία των 2 χορωδιών ήταν υποδειγματική, ενώ τα συναισθήματα της φιλίας και της συναδέλφωσης που κυριάρχησαν στη συνάντηση αυτή, μετατράπηκαν σε ενθουσιασμό από τα παιδιά που συμμετείχαν, εκφράζοντας την πρόθεση να συναντηθούν και πάλι, στη Σύρο ή σε κάποιο άλλο μέρος.

 

Την Ιερά Μητρόπολη εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος Κονταξής.

Επίσης από τη Σύρο παρέστησαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, η κα Δέσποινα Παρασκευαΐδου, υποστηρικτής της Χορωδίας της ΟτΚ, από της ίδρυσής της, η δ/ντρια  του 4ου Δημ. Σχολείου Σύρου κα Τσαλικίδου Μαρία και η υπεύθυνη των Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Κυκλάδων κα Χρυσάννα Διαμαντή.

 

Δύο μικρά ερασιτεχνικά video από το εντυπωσιακό finale των δύο χορωδιών μαζί:

https://youtu.be/MhbtWq78NXE

https://youtu.be/mzLM_dwD5VE

 

Διδασκαλία Χορωδίας ΟτΚ: Νίκος Ρούσσος, Βούλα Γλύκα, Ρένα Βέργου, Έλλη Γούναρη

Δ/νση Χορωδίας: Νίκος Ρούσσος

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Νίκος Απέργης – Ακορντεόν, Βαγγέλης Αραγιάννης – Μπάσο, Βούλα Γλύκα – Πιάνο, Σοφοκλής Κοσκινάς – Κιθάρα, και Φώτης Τσαντήλας – Τρομπέτα.

 

Διδασκαλία-Δ/νση χορωδίας TINangels:  Γεωργία Μπακογιάννη

Στο πιάνο συνόδεψε η Σοφία Ρουμάνη

 

 

Επίσης ευχαριστούμε θερμά:

Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου για τη διάθεση της αίθουσας,

Τον Δήμο Τήνου για τη μεταφορά των βάθρων,

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου για τη διάθεση του πιάνου,

Το ζαχαροπλαστείο «ΧΑΛΑΡΗΣ» για το κέρασμα,

Τη Blue Star Ferries.