2ος Κολυμβητικός Περίπατος Κέας

  • Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:10

Τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κέας θα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες στον 2ο Κολυμβητικό Περίπατο «Λάμπρος Κατσώνης» μέσα από ένα διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τους αγώνες της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019.

Ο Περίπατος διοργανώνεται από τον Δήμο Κέας σε συνεργασία με την «Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση».

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί ορεινή πεζοπορία στο μονοπάτι του Μυλοποτάμου, με ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Κέας. Στις 17:00, θα παρουσιαστεί στο Βουρκάρι το θεατρικό δρώμενο “Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die” από την κολυμβητική ομάδα Swim or Die. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό τζιώτικο γλέντι στην Πλατεία της Ιουλίδας.

Όροι συμμετοχής για μικρούς και μεγάλους

Οι αγώνες της Κυριακής ξεκινούν στις 10:30 με τον Παιδικό Παράπλου, απόστασης 500μ. στην παραλία της Κορησσίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες, ηλικίας 8 έως 15 ετών, οι οποίοι βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τη συμμετοχή τους απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα. Συμμετέχουν, επίσης, με ευθύνη του γονέα ή του κηδεμόνα τους, κάτι που αποδεικνύεται με την υπεύθυνη δήλωση που αυτός παραδίδει στους διοργανωτές.

Ο Κολυμβητικός Περίπατος στον κόλπο του Αγίου Νικολάου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου Θα εξελιχθεί σε μία τριγωνική διαδρομή (Κορησσία – Βουρκάρι – φάρος Αγίου Νικολάου – Κορησσία) απόστασης περίπου 3.700 μέτρων. Την εξέλιξή του θα μπορούν να παρακολουθούν οι θεατές από διάφορα σημεία του κόλπου.

Για την ορεινή πεζοπορία και το παραδοσιακό γλέντι θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς την Κορησσία, για όσους δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες, που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με την υπεύθυνη δήλωση που παραδίδουν στους διοργανωτές. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο destinationkea@kea.gr, μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Οι αθλητές πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής. Οι κολυμβητές και κολυμβήτριες μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο, όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.λπ.) ή στολές. Πριν την εκκίνηση, οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.