Μουσική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Ερμούπολης για την οικονομική ενίσχυση του Δημήτρη Ρίζου

Τα νιάτα δείχνουν τον δρόμο

  • Τρίτη, 21 Μαΐου, 2019 - 06:12

Η αγάπη για τη μουσική και η σκέψη στον συνάνθρωπο και φίλο, που μας χρειάζεται στο πλευρό του για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να εκπληρώσει τους στόχους και τα όνειρά του έγιναν ένα μεγάλο «κύμα» που παρέσυρε τους επισκέπτες στης Ερμούπολης στις «ακτές» της τέχνης και της προσφοράς.

Μία παρέα νεαρών μουσικών αποφάσισε να μεταφέρει το κέφι της στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, έχοντας στο μυαλό της έναν καλό σκοπό.

Η εκδήλωση «Ρεμπέτικα για τον Δημήτρη» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στον πεζόδρομο της Πρωτοπαπαδάκη με στόχο την οικονομική ενίσχυση για τα νοσήλια του Δημήτρη Ρίζου, ο οποίος αν και έχει υποστεί σοβαρούς σωματικούς τραυματισμούς, συνεχίζει να προσπαθεί να έχει πίστη και να αγωνίζεται για την αποθεραπεία του.

Μπουζούκια, κιθάρες και σαντούρι μετέδωσαν το ρυθμό μια ζωντανής και ευαισθητοποιημένης κοινωνίας, που ξέρει να διασκεδάζει και ταυτόχρονα να δίνει το χέρι της σε αυτόν που το έχει ανάγκη.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, αλλά και να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης, το οποίο είχε τοποθετηθεί στο σημείο της εκδήλωσης.

Οι μουσικοί ευχαρίστησαν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε θερμά και αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, δηλώνοντας πως είναι όμορφο να βλέπει κανείς έναν ανθρώπινο κύκλο με πυρήνα τη μουσική, δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ μυαλού και καρδιάς. Στόχος της παρέας είναι η διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων στο μέλλον τόσο στον πεζόδρομο, όσο και σε άλλα κεντρικά σημεία του νησιού.