Η Ορχήστρα των Κυκλάδων μάγεψε το κοινό της Άνδρου και της Αντιπάρου

Δύο συναυλίες μαγικές

Την πρώτη της εμφάνιση στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, που διανύει φέτος τον πέμπτο κύκλο ζωής του, πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες η Ορχήστρα των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού, παρουσιάζοντας μουσική και τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων Συνθετών για τον Ελληνικό και Διεθνή Κινηματογράφο.

Η συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας ξεκίνησε με το “Βαλς των χαμένων ονείρων” και μετά από τριάντα πολύ γνωστά τραγούδια, από τον “ανθό” του ελληνικού κινηματογράφου, ολοκληρώθηκε με το “Μια πόλη μαγική” του Μάνου Χατζιδάκι που παίχθηκε δυο φορές μετά από απαίτηση του κοινού.

Οι Συριανοί στην Άνδρο

Στόχος της ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου» είναι να «συνδεθεί» το Φεστιβάλ Άνδρου με πολιτιστικούς φορείς και από άλλα νησιά των Κυκλάδων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ξεκίνησαν από την πρωτεύουσα του νομού. Το «βάπτισμα» της Σύρου έγινε με τη συναυλία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, ενώ θα ακολουθήσει η Σοφόκλεια τραγωδία «Ηλέκτρα» από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο Σύρου «Απόλλων», στις 20 Αυγούστου 2019.

Η ορχήστρα των Κυκλάδων (ΟτΚ) δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010 από το Νίκο Κυπουργό και μια πολυμελή ομάδα επαγγελματιών και ερασιτεχνών μουσικών που ζουν όλοι στη Σύρο. Έχει έδρα την πολυσυλλεκτική, κοσμοπολίτισσα, αρχοντική Ερμούπολη, κινείται στον ευρύτερο χώρο της λόγιας μουσικής και την χαρακτηρίζει πνεύμα συντεχνιακής κολεκτίβας.

Υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού και με τη φιλική συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και της Παιδικής, Νεανικής και Μικτής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου ακούστηκαν συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Διονύση Σαββόπουλου, Ελένης Καραΐνδρου, Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και Νίκου Κυπουργού.

Τραγούδησαν οι: Ρένα Βέργου, Γιάννης Γαραντζιώτης, Ελίτα Κουνάδη, Νίκος Στάκας, Ελσα Χαραλάμπους

Έπαιξαν οι μουσικοί: Νίκος Απέργης (ακορντεόν), Βαγγέλης Αραγιάννης (μπάσο), Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο), Βούλα Γλύκα (πιάνο), Αντώνης Κονσολάκης (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο), Σοφοκλής Κοσκινάς (ούτι), Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά), Susan Norton (βιολοντσέλο), Μάκης Πρίντεζης (κιθάρα), Νίκος Ρούσσος (πλήκτρα), Σοφία Σερέφογλου (βιόλα), Περικλής Τιμπλαλέξης (βιολί) και Φώτης Τσαντήλας (τρομπέτα).

Λήξη των φετινών καλοκαιρινών συναυλιών

Οι συναυλίες της Ορχήστρας των Κυκλάδων για το φετινό καλοκαίρι ολοκληρώθηκαν στην Αντίπαρο με ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. 60 χρόνια μετά τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Μανταλένα» και την παρουσία του Μάνου Χατζιδάκι στο νησί, ο Πολιτιστικός σύλλογος «Αντίπαρος Εν Πλω» με τη χορηγία του Δήμου Αντιπάρου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε ένα υπέροχο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη με την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Κυπουργού. Τραγούδησαν η Σαβίνα Γιαννάτου και ερμηνευτές από την Ορχήστρα των Κυκλάδων. Συμμετείχε η παιδική χορωδία του Ωδείου «Μυθωδία» υπό τη διεύθυνση της Μαρουλίας Κοντού.