Εργαστήριο Ερμηνείας του Πνεύματος του Τόπου, Επανάχρησης Βιομηχανικών Κελυφών και Οργάνωσης Δημόσιων Χώρων στην Ερμούπολη της Σύρου

Εργαστήριο αρχιτεκτονικού και αστικού σχεδιασμού στη Σύρο

Από 1 ως και 8 Αυγούστου 2019
  • Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2019 - 09:53

Η Ελληνική Αρχιτεκτονική Εταιρεία διοργανώνει εργαστήριο Αρχιτεκτονικού και Αστικού σχεδιασμού με θέμα: «Eπανάχρηση ανενεργών κελυφών και οργάνωση δημόσιων χώρων της Βιομηχανικής Ζώνης Ερμούπολης», με ειδικότερο αντικείμενο μελέτης και πρότασης επανάχρησης, τον πρώην Αλευρόμυλο Βέλτσου, στην περιοχή του Νεωρίου.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί το διάστημα 1-8 Αυγούστου 2019, στην Ερμούπολη της Σύρου, υπό την επιμέλεια και το συντονισμό του Eπίκουρου καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ Δρα. Νικολάου-Ίωνα Τερζόγλου, την οργανωτική μέριμνα νέων διδασκόντων, αρχιτεκτόνων και ερευνητών και την παρουσία προσκεκλημένων καθηγητών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σπουδαστών, που θα εκπαιδευτούν μέσω διαλέξεων και θα μελετήσουν το πνεύμα του τόπου και την πολιτισμική κληρονομιά της Ερμούπολης, ανέρχεται σε 21 άτομα. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Ινστιτούτου Σύρου, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, του Νεωρίου Σύρου, του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Χορηγοί: Ελληνική Αρχιτεκτονική Εταιρεία, Onex Shipyards (Neorion Syros), Blue Star Ferries, Encodia Engineering Solutions, Ι.&Φ. Τερζόγλου-Αρχιτέκτονες.

Στοιχεία επικοινωνίας: eaas.ermoupoli@gmail.com