Θεατρικό δρώμενο του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου για τους μικρούς φίλους τους στη Σύρο

«Χωρίς παιδιά, δεν γίνονται τα θαύματα»

Ενάμιση μήνα μετά τη γνωριμία τους με τα παιδιά της Κιμώλου, τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Ομίλου Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου «γυρνούν» ξανά «την κλεψύδρα» τους, αυτή τη φορά για τους μικρούς φίλους τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η Ερμιόνη η γοργόνα, ο Φοίβος το δελφίνι, η Τζέλα, η καβουρίνα, η Κίτσα η τσούχτρα, ο Τάσος ο Πειρατής, η νεράιδα του βυθού και το ψαράκι ο τροβαδούρος βγαίνουν ξανά από τα σπίτια τους για να μάθουν σε περισσότερα παιδιά τη μαγική συνταγή που μπορεί να λύσει τα ξόρκια της κακιάς μάγισσας.

Εκτός από θεατές, τα παιδιά θα γίνουν και βοηθοί των θαλάσσιων πλασμάτων, συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις που έχουν ως σκοπό να μετατρέψουν το μοχθηρό πειρατή στον καλοκάγαθο και ευγενικό πρίγκιπα, που ήταν στο παρελθόν, πριν τεθεί σε εφαρμογή το καταστροφικό σχέδιο της ραδιούργας μάγισσας για τη μόλυνση του μέχρι πρότινος πανέμορφο και πεντακάθαρου βυθού.

Το θεατρικό δρώμενο «Γύρνα την κλεψύδρα» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Ματσούκα από την Εν.Το.Πο. Σύρο θα παρουσιαστεί  το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, στον Πολυχώρο Plaza.

Στην παράσταση συμμετέχουν η Μαργιάννα Γαδ, η Κική Κοντογιάννη, η Σούλα Βασάλου, η Ράνια Κρητικού, ο Γιάννης Σολάρης, η Χριστίνα Πρίντεζη και ο Αλέξανδρος Μήτσης, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει τα πρωτότυπα τραγούδια τα οποία έχουν ήδη ακούσει και αγαπήσει μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Αμοργού και της Κιμώλου. Φυσικά από την «Κλεψύδρα» δε λείπουν και κάποιες guest εμφανίσεις, όπως αυτές της μάγισσας, ενός περίεργου αχινού και ενός πιτσαδόρου που τρέχει για το μεροκάματο.

Η περιπέτεια των θαλάσσιων αυτών ηρώων θα αναδείξει τη σημασία της φιλίας, της συνεργασίας και της αγάπης, μα πάνω από όλα θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν πως, χωρίς τη συνδρομή τους… θαύματα δεν γίνονται.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ, ενώ η είσοδος των συνοδών είναι δωρεάν. Τα έσοδα θα διατεθούν για έργο υποδομής για παιδιά στο νησί της Σύρου.