Σχολή Μαϊντανών Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Είσαι νέος (στην ψυχή) και φιλοδοξείς μία λαμπρή καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση; Ονειρεύεσαι μία τετραετία στην πρώτη σειρά των εκδηλώσεων ανάμεσα σε επισήμους που κουβαλούν στους ώμους τους το βάρος σημαντικών και με κύρος φορέων; Επιθυμείς να δεις το όνομά σου γραμμένο σε «δημοσιογραφικά» site που αναζητούν τρόπο να γεμίσουν τα κείμενά τους, γνωρίζοντας από τέχνη και πολιτισμό τόσα όσα κι εσύ;

Κάνε τώρα εγγραφή στη Σχολή Μαϊντανών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Αναγνωρισμένοι δάσκαλοι με πολυετή εμπειρία και μέθοδο στο free pass και το s(ι)tar quality θα αποτελέσουν μέντορές σου για να διαπρέψεις στο χώρο, καθιστώντας το «τζαμπατζιλίκειν εστί φιλοσοφείν» βασική αρχή σου.

Πόσων καρδιναλίων το ύφος χρειάζεσαι για να εκπροσωπήσεις τις κεφαλές του τόπου σε ένα κοσμικό event; Πόσο υψηλά πρέπει να σηκώσεις τον αμανέ; Τι διαστάσεις πρέπει να έχει ο πισινός της μύγας για να κάνει σύσκατο όλο το νησί; Από πού προμηθεύεται φούντες ο ψωριάρης;

Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη φοίτησή σου στη Σχολή Μαϊντανών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Βρες το άστρο σου, στο πλευρό καταξιωμένων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι είναι έτοιμοι να σε μυήσουν στην απαξίωση θεσμών, στην υπεροψία και στην κατάψυξη για την καλύτερη δυνατή συντήρηση.

Πρόκειται για τη μοναδική σχολή στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο που παρακάμπτει τη θεωρητική προσέγγιση και δίνει απευθείας έμφαση στην πρακτική εκπαίδευση, προσφέροντας στους σπουδαστές την ευκαιρία διεκδίκησης μιας θέσης στη σύγχρονη αγορά ζαρζαβατικών.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, θα εκπαιδευτείς σε όλα τα είδη εκδηλώσεων (πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό) με στόχο την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη κατάρτισή σου σε όλους τους τομείς του τοπικού ενδιαφέροντος. Εξειδικεύσου δίπλα στους καλύτερους ανειδίκευτους που θα σου παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια ώστε να ξεκινήσεις με αξιώσεις την πιθανή επαγγελματική σου πορεία ως αιρετός.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σου θα έχεις ήδη δημιουργήσει το προσωπικό σου portfolio ως μαϊντανός – καλλωπιστικό φυτό με άριστα δείγματα της δουλειάς σου, μέσω των αποτελεσμάτων από τις δοκιμασίες που σου έχουν ανατεθεί πχ. εκπροσώπηση του Δήμου σε κοινωνική εκδήλωση με προσκεκλημένους από της κάτω γης τα χώματα.

Μια αποστολή ιδιαίτερα απαιτητική, η επίτευξη της οποίας προϋποθέτει πυγμή, θράσος και διατριβή σε θέματα παραπλάνησης. Ο εκπαιδευόμενος καλείται να πείσει τους συνομιλητές του να δουν μαζί το μέλλον που θα ξεκινήσει από την πρώτη Κυριακή για να πάρει τη θέση που του αξίζει και που του έχουν τάξει. Για το σκοπό αυτό απαιτείται η συνεργασία με πρόσωπα που είναι «μανούλες» στην παρεξήγηση και την ανακατωσούρα και που έχουν εκφράσει ουκ ολίγες φορές τις αυτοδιοικητικές προτιμήσεις τους δια της παρουσίας τους σε επίσημες φιέστες - εξαγγελίες – παρουσιάσεις (τοποθέτηση φωτογραφικών ντοκουμέντων, κατόπιν παραγγελίας).

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόκληση σύγχυσης, τοποθετώντας τον δυνάμει μαϊντανό στη θέση που προορίζεται για τον Δήμαρχο και δίνοντας τελευταία στιγμή στους διοργανωτές την κατασκευασμένη ιδιότητα του παρευρισκόμενου. Για να έρθει εις πέρας η αποστολή, απαιτείται η απόκρυψη βασικών πληροφορίων όπως ότι είσαι μέλος δημοτικής παράταξης που διεκδικεί εκ νέου τη δημαρχία και όχι μέλος της υπάρχουσας δημοτικής αρχής που κάνει όνειρα επανεκλογής της.

Παράλληλα, οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν εξ’ αρχής ότι η προσφώνηση και η εκτός νομικού πλαισίου προπαγάνδα δεν καταγράφεται σε βίντεο που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα το χαριτωμένο αυτό κωμικό σκετς, αναδεικνύοντας την περισσή σιγουριά των διοικούντων για τον αυριανό τους θρίαμβο και το διαμοιρασμό πόστων και αρμοδιοτήτων. Στην περίπτωση που το «κακό» έχει ήδη γίνει κάτω από τη μύτη τους, τα πρόσωπα είναι αναγκασμένα να σπεύσουν για το επιβεβλημένο «κόψε-ράψε» του οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο ταξιδεύει με ταχύτητα φωτός από messenger σε messenger μέχρι ο κάτοχός του να γυρίσει από τας Αμερικάς και να σώσει την κατάσταση.

Κάνε τώρα εγγραφή στη Σχολή Μαϊντανών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και μάθε όλα τα απαραίτητα κόλπα για να μην πιαστείς ποτέ στη Φάκα. Άριστες δημόσιες σχέσεις, επίκληση στο συναίσθημα και σε στιγμές του παρελθόντος από άλλες θέσεις ευθύνης, συγκάλυψη των γενομένων και αναχρωματισμός της πραγματικότητας (μαύρη-άσπρη).

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, θα είσαι κι εσύ έτοιμος να κοσμήσεις τη μαναβική του Δήμου και του νησιού μας.

Εγγυημένη αποτυχία!

Διαβάστε ακόμα