Ποιά Ροδόπη εκπροσώπησαν;

28 Μαρτίου 202409:06

Θρησκευτικός τουρισμός των Ταγών στην Βασιλεύουσα που επισκέφθηκαν με τους συνεργάτες τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε το Γραφείο του ΠΑΜΘ κ. Χρ. Τοψίδη αναφέρεται ότι εκπροσώπησαν την Ροδόπη (βεβαίως λείπουν από το κάδρο οι μειονοτικοί δήμαρχοι εκτός κι αν τους εκπροσωπεί ο κ. Χρ. Τοψίδης που συναντάται μαζί τους).

Δεν ξέρουμε αν έγινε λόγος για τον επιθετικό θρησκευτικό εθνικισμό των Εγκαθέτων ούτε και για τις διακριτικές σχέσεις που διατηρούν με το τουρκικό παρακράτος.

Ας μην ξεχνάμε ότι το Τουρκικό Παρακράτος και οι Εγκάθετοι συχνά πυκνά βάλλουν κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη αρνούμενοι να εφαρμόσουν τα της Συνθήκης της Λωζάνης.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται;

Θέμα:Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.

Ο κ. Περιφερειάρχης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, τον Δήμαρχο ΜαρωνείαςΣαπών κ. Απόστολο Ιωάννου και συνεργάτες τους, και είχε ως στόχο την εθιμοτυπική συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αναπτυξιακή προσπάθεια που εφαρμόζεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η οποία έχει ανθρωποκεντρικό πρόσημο, αλλά και φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό, καθώς ο Παναγιώτατος επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτούς του τομείς.

Ο κ. Τοψίδης χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την συνάντηση του με τον κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Περιφερειάρχης είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος και κάθε επίσκεψή του συνιστά μέγιστη τιμή και ευλογία για τον τόπο μας.

Σύμπαντα τα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τον σεβασμό τους στο πρόσωπο και το πολυεπίπεδο έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εκφράζοντας του την προσδοκία τους να επισκεφτεί για ακόμη μία φορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Βλέπε κι εδώ
https://www.komotinipress.gr/mavri-propaganda-mourat-omeroglou-stin-thraki-stoxos-o-patriarxis-vartholomeos/

https://www.komotinipress.gr/ferruh-ozkan-o-agkitatoras-tou-tourkikou-parakratous-se-diatetagmeni-ipiresia/

https://www.komotinipress.gr/o-tzixat-giaitzi-ke-i-sekta-tou-omeroglou-apiloun-tin-thraki-ke-ton-ikoumeniko-patriarxi/

https://www.komotinipress.gr/m-xarakopoulos-apo-sofia-o-naos-tis-agias-sofias-thima-tis-ideologikis-strofis-tis-tourkias/

 

Αρθρογράφος